• Propao još jedan pokušaj prodaje preostale imovine kompanije „Agroživ“

    Prodaja preostale imovine kompanije „Agroživ“ iz Žitišta u stečaju metodom neposredne pogodbe proglašena je neuspelom pošto nije uplaćen nijedan depozit, niti je položena bankarska garancija, objavila je Agencija za licenciranje stečajnih upravnika.   Potencijalnim kupcima su i ovog puta ponuđeni žigovi registrovani kod Zavoda za intelektualnu svojinu Srbije, čija procenjena vrednost iznosi nešto više od […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Propao još jedan pokušaj prodaje preostale imovine kompanije „Agroživ“

    Prodaja preostale imovine kompanije „Agroživ“ iz Žitišta u stečaju metodom neposredne pogodbe proglašena je neuspelom pošto nije uplaćen nijedan depozit, niti je položena bankarska garancija, objavila je Agencija za licenciranje stečajnih upravnika.

     

    Potencijalnim kupcima su i ovog puta ponuđeni žigovi registrovani kod Zavoda za intelektualnu svojinu Srbije, čija procenjena vrednost iznosi nešto više od 106 miliona dinara. Intelektualnu svojinu čine žigovi, robne marke prehrambenih proizvoda „Agroživa“, među kojima su pevac, glava pevca i žig „Gallo“, koji su registrovani u više zemalja i važe do 2029. godine.

     

    Klikni na ovaj link i pročitaj aktuelne oglase za POSAO

     

    Čuveni pevac, odnosno petao, dugo godina je bio zaštitni znak ne samo kompanije nego i Žitišta. Čak je 2007. godine, kao deo korporativnog brenda, zaslužio drugu nagradu u kampanji „Najbolje iz Srbije“. Pevac, međutim, ima i drugu stranu. Ovim imenom je nazvana i policijska akcija u kojoj su 2008. uhapšeni tadašnji vlasnici i direktori „Agroživa“.

     

    Bila je oglašena i prodaja poslovnog prostora, koji se nalazi u sklopu zgrade lokalne samouprave u Žitištu, procenjene vrednosti 42,6 miliona dinara.

     

    Ovo je bio sedmi pokušaj prodaje, a treći put neposrednom pogodbom. Četiri puta je to stečajna upravnica Dragica Arsić pokušala putem aukcije.

     

    Stečaj u ovom žitištanskom preduzeću otvoren je pre nešto više od šest godina. Zahtev za pokretanje stečaja podnela su četvorica privatnih poverilaca, a zahtevu se pridružilo i Ministarstvo privrede. Ministarstvo je u zahtevu navelo da je pokušana privatizacija preduzeća, ali da za „Agroživ“ nije bilo zainteresovanih.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    U trenutku otvaranja stečaja, račun „Agroživa“ bio je u blokadi 915 dana. Od tada traju bezuspešni pokušaji prodaje imovine i konačnog namirenja poverilaca.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija