Ekonomija Vesti Zrenjanin

Propao i sedmi pokušaj prodaje farmaceutske kompanije “Jugoremedija”

jugoremedija

Propao je i sedmi pokušaj prodaje zrenjaninske Fabrike lekova „Jugoremedija“ u stečaju, koja je ponuđena na prodaju po početnoj ceni od 800 miliona dinara.

 

Stečajni upravnik Radovan Savić potvrdio je za portal zrenjaninski.com da od javnog nadmetanja zakazanog za 9. avgust neće biti ništa. To je neočekivani epilog jer je u najavi licitacije bilo reči da ima ozbiljno zainteresovanih kupaca. Međutim, niko nije otkupio konkursnu dokumentaciju niti uplatio depozit.

 

Pročitajte još: Na prodaju jednoiposoban ulični stan u Petefijevoj ulici (Foto)

 

„Jugoremedija“ se prodaje kao pravno lice. Njenu imovinu čine industrijski kompleks u Zrenjaninu, 24 žiga, koji su intelektualna svojina, 28 motornih vozila, oprema i inventar.

 

Podsetimo, nekada uspešna farmaceutska kuća našla se u ozbiljnim problemima početkom ove decenije. Onda je 27. decembra 2012. godine proglašen stečaj. Usledio je bankrot 2016. a u aprilu 2017. godine je procenjeno da imovina vredi 32 miliona evra, ili četiri milijarde dinara. Tada je odbor poverilaca prihvatio da se firma ponudi na prodaju, ali su svi pokušaji, kojih je bilo sedam, propali.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM