• Promocija programa „Moja prva plata“: U Zrenjaninu otvorene 232 radne pozicije

    Unija poslodavca Srbije – poslodavci Zrenjanina će, uz podršku Kulturnog centra Zrenjanina, u utorak, 25. oktobra, s početkom u 13 časova, promovisati program „Moja prva plata“. Promocija će biti održana u maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina.   Cilj programa je da se podstakne osposobljavanje mladih za rad kao i njihovo zapošljavanje, odnosno da se pruži […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Promocija programa „Moja prva plata“: U Zrenjaninu otvorene 232 radne pozicije

    Unija poslodavca Srbije – poslodavci Zrenjanina će, uz podršku Kulturnog centra Zrenjanina, u utorak, 25. oktobra, s početkom u 13 časova, promovisati program „Moja prva plata“. Promocija će biti održana u maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina.

     

    Cilj programa je da se podstakne osposobljavanje mladih za rad kao i njihovo zapošljavanje, odnosno da se pruži podrška privredi u rešavanju problema sa nedostatkom kadrova.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Postani deo velikog tima firme „Agrorit“ kroz program „Moja prva plata“

     

    Na događaju koji će Unija poslodavaca Zrenjanina organizovati u utorak, 25. oktobra, u saradnji sa ovdašnjim kompanijama, biće predstavljene otvorene pozicije u Zrenjaninu. U našem gradu su, inače, otvorene 232 radne pozicije.

     

    Pored toga, stručnjaci iz HR službi iz nekoliko zrenjaninskih kompanija ispričaće kako izgleda rad u kompaniji i informisaće prisutne o pravima i obavezama mladih u okviru programa „Moja prva plata“.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Zemljoradnička zadruga AGROSOJ traži radnika u administraciji

     

    Mladima srednjeg obrazovanja obezbeđena je mesečna novčana naknada u iznosu od 25.000 dinara. Za one visokog obrazovanja naknada iznosi 30.000 dinara. Doprinosi za slučaj povrede na radu i profesionalne bolesti se uplaćuju u skladu sa zakonom.

     

    Pored iznosa koji isplaćuje Nacionalna služba za zapošljavanje, poslodavci mogu da isplate i dodatna sredstva.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Pojedini članovi Unije poslodavaca Srbije – poslodavci Zrenjanina voljni su da dodatno motivišu aplikante. Takođe, planiraju da zadrže prijavljene mlade ljude u firmama.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    1. Mladima srednjeg obrazovanja obezbeđena je mesečna novčana naknada u iznosu od 25.000 dinara. Za one visokog obrazovanja naknada iznosi 30.000 dinara. Doprinosi za slučaj povrede na radu i profesionalne bolesti se uplaćuju u skladu sa zakonom.

      Pored iznosa koji isplaćuje Nacionalna služba za zapošljavanje, poslodavci mogu da isplate i dodatna sredstva.

      Super je 25-30 hiljada mesečno u trajanju programa koji je, bar se meni čini u trjanju od godinu dana. Sasvim dovoljno da se živi pola meseca po sadašnjim cenama a drugu polovinu mlada osoba koje je dobila posao preko programa može na posao da ide pešaka i gladna pošto 99% poslodavaca neće isplatiti dodatno niti dinar.

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Konobar, da platimo: Poskupele ugostiteljske usluge

    Ugostiteljske usluge u Srbiji su u martu, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u odnosu na mart 2022. godine poskupele za 9,7 odsto, pri čemu su najviše povećane cene prenoćišta, i […]