Ekonomija Vesti Zrenjanin

Prodaje se celokupna imovina firme “Srpsko – ruska trgovinska kuća”

srpsko - ruska trgovinska kuća

Stečajni upravnik firme “Srpsko – ruska trgovinska kuća” Dragan Božić oglasio je prodaju nepokretne i pokretne imovine ovog preduzeća iz Srpske Crnje, saznaje portal zrenjaninski.com. Javno nadmetanje održaće se 1. novembra, u sedištu preduzeća.

 

Na prodaju je ponuđeno zemljište u građevinskom području, poslovne zgrade, pomoćni objekti, trafostanica, kotlarnica, portirnica, kao i oprema koja se nalazi u objektima, od kojih najvažniju imovinu čine toplovodna kotlarnica, energetski transformator, rashladne komore za smrznuto povrće i meso, rashladna prostorija za preradu mesa…

 

PROČITAJTE JOŠ: Jedna od najstarijih fabrika u našem regionu zapošljava više radnika

 

Početna cena celokupne imovine iznosi 23.154.317 dinara. Zainteresovani treba da do 22. oktobra otkupe dokumentaciju, koja košta 200.000 dinara, a da do 25. oktobra uplate depozit u iznosu od 9.261.727 dinara. Otvaranje ponuda, ako ih bude bilo, počeće 1. novembra, u 9 časova, u prostorijama preduzeća u Srpskoj Crnji.

 

U stečaju od prošle godine

 

“Srpsko – ruska trgovinska kuća” je u stečaju od 30. decembra prošle godine. Zahtev za pokretanje stečajnog postupka podnelo je beogradsko preduzeće “Spajić & company”. Firma iz Srpske Crnje je ostala dužna beogradskom preduzeću 980.185 dinara, što je bio dovoljan razlog da se pokrene stečaj.

 

“Srpsko – ruska trgovinska kuća” je bila u blokadi od 10. aprila 2018. godine, prezadužena i trajno nesposobno za plaćanje. To je zastupnik ove firme i priznao na ročištu.

 

Ova fabrika je svečano otvorena u aprilu 2009. godine. Mediji su tada preneli da je u pitanju zajedničko ulaganje ruskog i vojvođanskog kapitala, što je omogućilo otvaranje pogona za proizvodnju gotovih jela.

 

U novi pogon tada je uloženo 175 miliona dinara. Pokrajinski sekretarijat za nauku i tehnološki razvoj je obezbedio 32 miliona dinara, u okviru programa podrške primeni novih tehnologija i materijala. Posao je dobilo oko 70 radnika.

 

Preduzeće je planiralo da najveći deo proizvodnje, od ukupno 1.500 tona mesnih prerađevina i konzervisanih gotovih jela, izvozi na tržište Ruske Federacije. Devet godina kasnije preduzeće se našlo u blokadi, a pred kraj prošle godine i u stečaju.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM