• Privredni sud otvorio stečaj u još jednoj zrenjaninskoj firmi

    Sudija Privrednog suda u Zrenjaninu Ljiljana Popov donela je rešenje o pokretanju stečajnog postupka u zrenjaninskom preduzeću „Elektroinvest“. Ovo preduzeće je registrovano za proizvodnju, servis i laboratorijsko ispitivanje EKS opreme.   Zahtev za pokretanje stečaja je podnelo samo preduzeće, odnosno njen zakonski zastupnik Nikola Radulović. Za stečajnog upravnika imenovan je Vasilije Jovanović.   Razlozi za […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Privredni sud otvorio stečaj u još jednoj zrenjaninskoj firmi

    Sudija Privrednog suda u Zrenjaninu Ljiljana Popov donela je rešenje o pokretanju stečajnog postupka u zrenjaninskom preduzeću „Elektroinvest“. Ovo preduzeće je registrovano za proizvodnju, servis i laboratorijsko ispitivanje EKS opreme.

     

    Zahtev za pokretanje stečaja je podnelo samo preduzeće, odnosno njen zakonski zastupnik Nikola Radulović. Za stečajnog upravnika imenovan je Vasilije Jovanović.

     

    Razlozi za pokretanje stečajnog postupka su trajna nesposobnost firme „Elektroinvest“ da izmiruje svoje finansijske obaveze i prezaduženost. Račun je u blokadi 1.098 dana na iznos od 77,5 miliona dinara, a preduzeće nema imovinu kojom bi moglo da namiri poverioce.

     

    Prvo poverilačko ročište, na kom će se saznati ko su uopšte poverioci, zakazano je za 27. novembar. Ispitno ročište biće održano 17. aprila sledeće godine.

     

    Pročitajte još: Ovog puta ima zainteresovanih za kupovinu „Jugoremedije“

     

    „Elektroinvest“ registrovan na adresi na kojoj se nalazio i „Naš dom“

     

    „Elektroinvest“ je, inače, registrovan na adresi Koče Kolarova 27, što je adresa na kom se nekad nalazilo preduzeće „Naš dom“. Na istoj adresi registrovano je još jedno preduzeće – „Iks ispsilon 023“, takođe u stečaju.

     

    „Elektroinvestu“ je prošle godine sud zamalo prodao imovinu, odnosno kompleks zemljišta na adresi Koče Kolarova 23 – 27, čija je vrednost procenjena na 27 miliona dinara. Prodaja je otkazana jer je poverilac, firma “Razvitak” iz Futoga, svoje potraživanje prema „Elektroinvestu“ ustupila preduzeću „Energoinvest 023“, a „Energoinvest“ više nije insistirao na naplati duga.

     

    Godinu i po dana kasnije „Elektroinvest“ ide u stečaj, a da nema nikakvu imovinu kojom bi svoje poverioce mogao da namiri.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    1. A da nije možda vlasnik firme „Energoinvest 023“ isti kao i ono prezaduženo preduzeće, pa da zato ne insistira na prodaji? Da nije neko muljanje u pitanju? Hm?

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija