• PRIVREDNI SUD DONEO REŠENJE, FIRMA IZBEGLA STEČAJ

    KUMANE – Sudija Privrednog suda u Zrenjaninu Ljiljana Popov donela je rešenje o obustavljanju stečajnog postupka nad firmom „Marko Biser“ iz Kumana, koja je registrovana kao društvo sa ograničenom odgovornošću za promet, usluge i ugostiteljstvo.     Ovakva odluka usledila je nakon što je beogradsko preduzeće „Interallis Chemicals“ povuklo predlog za pokretanje stečaja, koji je prethodno, […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    PRIVREDNI SUD DONEO REŠENJE, FIRMA IZBEGLA STEČAJ

    KUMANE – Sudija Privrednog suda u Zrenjaninu Ljiljana Popov donela je rešenje o obustavljanju stečajnog postupka nad firmom „Marko Biser“ iz Kumana, koja je registrovana kao društvo sa ograničenom odgovornošću za promet, usluge i ugostiteljstvo.

     

    sud-tuzilastvo
    Sedište Privrednog suda u Zrenjaninu

     

    Ovakva odluka usledila je nakon što je beogradsko preduzeće „Interallis Chemicals“ povuklo predlog za pokretanje stečaja, koji je prethodno, u maju ove godine, podnelo zrenjaninskom Privrednom sudu. Kao razlog za otvaranje stečajnog postupka, beogradska firma je navela trajniju nesposobnost preduzeća „Marko Biser“ da izvršava svoje finansijske obaveze, s obzirom na to da se nalazi u blokadi od 11. septembra 2014. godine.

     

    Zbog toga je sudija Popov u junu donela rešenje o otvaranju prethodnog stečajnog postupka nad firmom „Marko Biser“.

     

    – Na ročištu održanom 11. avgusta predlagač se izjasnio da povlači predlog za pokretanje stečaja, zbog čega je i doneta odluka o obustavljanju postupka, primenom odredbi člana 58 Zakona o stečajnom postupku. Odredbom stava 1 tog člana Zakona, propisano je da se predlog za pokretanje stečaja može povući do isticanja oglasa o otvaranju stečajnog postupka na oglasnoj i elektronskoj tabli suda, odnosno pre donošenja rešenja o odbacivanju ili o odbijanju predloga za pokretanje stečajnog postupka – objašnjava Popov.

     

    Slučaj firme „Marko Biser“ u direktnoj je vezi sa još jednim stečajem, i to onim nad „Biserom“ iz Kumana. Više o tome pročitajte ovde.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija