• Prijem za učesnike međunarodnog simpozijuma o pivarstvu

    Prijem za predstavnike i organizatore Međunarodnog simpozijuma „Pivo, pivarstvo i hmeljarstvo“ priređen je danas u Gradskoj kući.   Međunarodni simpozijum „Pivo, pivarstvo i hmeljarstvo“, inače, održava se u Zrenjaninu, u renomiranom hotelu „Vojvodina“. Ovaj skup se organizuje po treći put, u okviru tradicionalne manifestacije „Dani piva“.   – Ovo je treća godina kako se održava […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Prijem za učesnike međunarodnog simpozijuma o pivarstvu

    Prijem za predstavnike i organizatore Međunarodnog simpozijuma „Pivo, pivarstvo i hmeljarstvo“ priređen je danas u Gradskoj kući.

     

    Međunarodni simpozijum „Pivo, pivarstvo i hmeljarstvo“, inače, održava se u Zrenjaninu, u renomiranom hotelu „Vojvodina“. Ovaj skup se organizuje po treći put, u okviru tradicionalne manifestacije „Dani piva“.

     

    – Ovo je treća godina kako se održava ovaj veoma zanimljiv međunarodni simpozijum, koji ćemo u narednim godinama pokušati da podignemo na nivo kongresa. Iz godine u godinu sve smo uspešniji. Neke zadatke o omasovljenju smo ostvarili, uključili smo širi region i razmenu iskustava u oblasti pivarstva i tehnologije. Razmenjena su i iskustva o održivosti ovakve proizvodnje, a mi idemo dobrim putem. Sve uz zdušnu podršku Grada Zrenjanina, a ove godine i Poljoprivrednog fakulteta, koji slavi 100 godina postojanja – naglasio je Viktor Nedović, državni sekretar u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Nedović je i profesor na Poljoprivrednom fakultetu u Beogradu i predsednik naučnog odbora zrenjaninskog simpozijuma o pivu.

     

    međunarodni simpozijum

     

    Pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura, koji je priredio prijem za učesnike simpozijuma, ocenio je ovakve skupove, koji imaju i naučni aspekt, kao veoma značajne.

     

    – Simpozijum je za tri godine prerastao u ozbiljan naučni skup, sa značajnim i brojnim učesnicima. Ali, i sa važnim institucijama koji ga podržavaju. Zahvalni smo i profesoru Viktoru Nedoviću, koji se aktivno uključio u rad ovog simpozijuma i povezao nas sa institucijama van granica naše zemlje. Nadamo se da će već sledeće godine ovaj skup biti organizovan kao kongres – istakao je Salapura.

     

    Pročitajte još: Domu zdravlja odobren najveći projekat u poslednjih deset godina!

     

    On je podsetio na činjenicu da u Zrenjaninu već sada postoje tri kraft pivare, a da je na putu otvaranje četvrte.

     

    – A mi idemo ka krajnjem cilju zajedničke akcije Grada Zrenjanina i kompanije „Karsberg“. To je da se u prostoru stare pivare otvori velika kraft pivara – zaključio je Salapura.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija