• Prijavljeno 236 pozicija: Poslodavci iz okruga žele da angažuju mlade

    Poslodavci iz Srednjobanatskog okruga prijavili su 236 radnih pozicija na koje su kandidati mogli da konkurišu u okviru realizacije programa „Moja prva plata“. To je danas saopštila zrenjaninska filijala Nacionalne službe za zapošljavanje.   Za oglašene pozicije u kompanijama sa područja srednjeg Banata prijavilo se ukupno 185 mladih sa područja Srbije. Od toga je iz […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Prijavljeno 236 pozicija: Poslodavci iz okruga žele da angažuju mlade

    Poslodavci iz Srednjobanatskog okruga prijavili su 236 radnih pozicija na koje su kandidati mogli da konkurišu u okviru realizacije programa Moja prva plata“. To je danas saopštila zrenjaninska filijala Nacionalne službe za zapošljavanje.

     

    Za oglašene pozicije u kompanijama sa područja srednjeg Banata prijavilo se ukupno 185 mladih sa područja Srbije. Od toga je iz našeg okruga 145 lica iskazalo interesovanje da radi u ovdašnjim preduzećima.

     

    PROČITAJTE JOŠ: PETKUS Engineering raspisao novi oglas za posao

     

    Nacionalna služba za zapošljavanje je objavila da je u toku treća faza programa „Moja prva plata“, koja se odnosi na izbor kandidata od strane poslodavaca. Proces selekcije omogućen je praktično od početka prijave kandidata, dok povezivanje, odnosno konačan izbor, poslodavci iz privatnog sektora obavljaju u periodu od 1. do 15. novembra, a oni iz javnog sektora od 16. do 30. novembra.

     

    Program se realizuje u četiri faze

     

    Program se, inače, realizuje u četiri faze. Prva podrazumeva prijavljivanje poslodavaca i oglašavanje radnih pozicija, a druga prijavljivanje nezaposlenih lica. Posle treće faze, koja je u toku, sledi i četvrta, u decembru. Ona se odnosi na potpisivanje trojnog ugovora između Nacionalne službe za zapošljavanje, poslodavca i izabranog kandidata. Sprovođenje programa će početi u roku od 15 dana od dana formiranja konačne liste poslodavaca sa izabranim kandidatima.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Grad dodeljuje bespovratna sredstva za ekonomsko osnaživanje žena

     

    Program podsticanja zapošljavanja „Moja prva plata“ omogućava mladima bez radnog iskustva da tokom devet meseci, koliko traje osposobljavanje za rad, obave praksu na konkretnim poslovima kod poslodavaca. Na taj način stiču znanja, veštine i kompetencije za rad i tako povećaju svoje mogućnosti za zapošljavanje u istoj kompaniji ili kod drugog poslodavca.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Benefiti za poslodavce su u tome da učešćem u programu obezbeđuju kvalitetne kadrove, čije su kompetencije u skladu sa profesionalnim standardima odgovarajućim kompaniji.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Konobar, da platimo: Poskupele ugostiteljske usluge

    Ugostiteljske usluge u Srbiji su u martu, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u odnosu na mart 2022. godine poskupele za 9,7 odsto, pri čemu su najviše povećane cene prenoćišta, i […]