• Prijave za jednokratnu pomoć od 10.000 dinara počinju u nedelju

    Potpredsednik Vlade Srbije i ministar finansija Siniša Mali najavio je da će prijave za jednokratnu pomoć od 10.000 dinara početi u nedelju, 20. avgusta, i da će trajati do 20. septembra. U pitanju je pomoć majkama dece do 16 godina, koje će od države dobiti po 10.000 dinara po detetu.   Siniša Mali je na […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Prijave za jednokratnu pomoć od 10.000 dinara počinju u nedelju

    Potpredsednik Vlade Srbije i ministar finansija Siniša Mali najavio je da će prijave za jednokratnu pomoć od 10.000 dinara početi u nedelju, 20. avgusta, i da će trajati do 20. septembra. U pitanju je pomoć majkama dece do 16 godina, koje će od države dobiti po 10.000 dinara po detetu.

     

    Siniša Mali je na svom Instagram profilu naveo da će podnosilac prijave, odnosno majka, unositi broj lične karte i svoj matični broj, kao i naziv banke u kojoj želi da joj bude uplaćen novac. To će moći da učine preko sajta idp.trezor.gov.rs, nakon čega će novac biti i isplaćen.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Uz Lidl lako i na vreme do školskog pribora!

     

    – Kako bi prijava bila što jednostavnija, majke neće morati da unose matične brojeve dece, da bi se smanjila mogućnost za grešku prilikom unosa podataka. Od prijavljivanja su izuzeti hranitelji deteta za koje se isplaćuje novčana pomoć i primaoci novčane socijalne pomoći. To znači da će njima novčana pomoć biti uplaćena automatski, bez podnošenja prijave – objasnio je Mali.

     

    On je istakao da se ova pomoć može dobiti za svako dete koje je državljanin Republike Srbije, a koje je rođeno 21. novembra 2006. godine ili nakon tog datuma. To znači da su obuhvaćena i deca koja sada imaju 16 godina, a koja prošle godine nisu ispunjavala uslove za pomoć mladima od 16 do 29 godina, jer su imala manje od 16 godina.

     

    Pravo na uplatu novčane pomoći u iznosu od 10.000 dinara ima majka deteta, a izuzetno otac, staratelj ili hranitelj, pod uslovima propisanim odgovarajućim zakonskim rešenjem, koje je stupilo na snagu 1. avgusta.

     

    Siniša Mali najavio rast plata i penzija

     

    Siniša Mali je kazao da Vlada Srbije nastavlja da podržava građane kroz rast plata, penzija, kao i kroz jednokratna davanja.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    – Planiran je rast plata u prosveti i za medicinske sestre i tehničare kroz dva nova povećanja, počev od 1. septembra, najpre za 5,5 a zatim od 1. januara za još najmanje 10 odsto. U planu je i rast penzija kroz dva nova povećanja, počev od 1. oktobra za 5,5 a zatim od 1. januara za dodatnih 14,6 odsto. Planiran je i rast plata za sve ostale zaposlene u javnom sektoru od 1. januara za najmanje deset odsto – saopštio je ministar finansija.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 2

      1. Tacno tako
        Ja niisam dobila ni onih 100 e
        Iz nepoznatih razloga
        A koju gof sam intituciju zvsls
        A zvala sve
        Nemaju odhovora

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija