• Prekvalifikuj se za rad u IT sektoru: Obuka je besplatna za sve polaznike

    Kabinet predsednice Vlade Republike Srbije, u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Kancelarijom za informacione tehnologije i elektronsku upravu i Programom Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), uputio je poziv zaposlenim i nezaposlenim licima širom Srbije da se prijave na novi onlajn program prekvalifikacije za rad u IT sektoru.   Obuka je […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Prekvalifikuj se za rad u IT sektoru: Obuka je besplatna za sve polaznike

    Kabinet predsednice Vlade Republike Srbije, u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Kancelarijom za informacione tehnologije i elektronsku upravu i Programom Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), uputio je poziv zaposlenim i nezaposlenim licima širom Srbije da se prijave na novi onlajn program prekvalifikacije za rad u IT sektoru.

     

    Obuka je namenjena svim zainteresovanim građanima sa teritorije cele Srbije, koji su motivisani da razviju znanje i veštine za rad u IT sektoru, bez obzira na uzrast, vrstu obrazovanja ili prethodno radno iskustvo.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Potrebni radnici: „Banjalučki ćevap“ zapošljava na nekoliko radnih pozicija

     

    Od stečenih znanja potrebno je poznavanje engleskog jezika, kao i osnove poznavanja rada na računaru.

     

    Na osnovu dostavljenih prijava, biće obavljeno testiranje i intervjui, nakon čega će biti odabrano 400 učesnika. Obuka je besplatna za sve polaznike koji uspešno prođu proces selekcije. Rok za podnošenje prijava je 15. maj.

     

    Ovo je nastavak uspešnog programa u okviru kojeg je od 2017. godine do sada obučeno više od 2.200 polaznika. Zahvaljujući pozitivnim rezultatima prethodnih faza programa prekvalifikacije za IT, kao i kontinuiranog rasta IKT sektora u Srbiji, odlučeno je da se program nastavi i da se pokrene novi ciklus obuka za više od 400 polaznika.

     

    Program će ove godine biti održan onlajn kako bi svi mogli da učestvuju direktno iz svog doma.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Onlajn program prekvalifikacije za IT sprovodiće se tokom 2022. i 2023. godine. Obuhvatiće minimum 250 sati stručne obuke fokusirane na jedan od pet programskih jezika (Java Script, PHP, Python, Java, .NET) i sistem administraciju, kao i 40 časova iz mekih veština i 120 časova prakse.

     

    Zainteresovani mogu da dobiju sve informacije na OVOM SAJTU.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin

    Muškarcu iz Srbije transplantirana pluća u Mađarskoj

    Muškarcu iz Srbije uspešno su o trošku Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje transplantirana pluća u bolnici u Budimpešti, gde se trenutno oporavlja od zahvata koji je trajao deset sati, […]