• Povodom protesta se oglasio Linglong: Nemamo ugovor sa tom firmom

    Povodom protesta koji od 23. avgusta, ispred gradilišta fabrike Linglong u Zrenjaninu, organizuju radnici firme Alfa Technics iz Svilajnca, oglasila se i pomenuta kineska kompanija.   U saopštenju se navodi da je Alfa Technics podizvođač kompanije China Energy Engineering Group Tianjin Electric Power Construction Co. Ltd (CEEC TEPC).   PROČITAJTE JOŠ: Prosvetari najavili štrajk u […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Povodom protesta se oglasio Linglong: Nemamo ugovor sa tom firmom

    Povodom protesta koji od 23. avgusta, ispred gradilišta fabrike Linglong u Zrenjaninu, organizuju radnici firme Alfa Technics iz Svilajnca, oglasila se i pomenuta kineska kompanija.

     

    U saopštenju se navodi da je Alfa Technics podizvođač kompanije China Energy Engineering Group Tianjin Electric Power Construction Co. Ltd (CEEC TEPC).

     

    PROČITAJTE JOŠ: Prosvetari najavili štrajk u školama i protest ispred Gradske kuće

     

    „Kompanije Alfa Technics i CEEC TEPC su svojevoljno potpisale ugovor i njihova saradnja treba da se odvija u skladu sa ugovorom i zakonom. Linglong nije sklopio nijedan ugovor sa kompanijom Alfa Technics, niti sa njom ima direktnu saradnju. Samim tim, Linglong prema pomenutoj kompaniji nije stvorio nikakva dugovanja. Isto tako, sve obaveze prema kompaniji CEEC TEPC isplaćujemo u skladu sa ugovorom“, piše u saopštenju dostavljenom medijima.

     

    Dodaje se da Linglong, kao investitor, poštuje žalbe srpskih kompanija koje su razumne i u skladu sa zakonom.

     

    „Smatramo da sporovi isto tako treba da se rešavaju legalnim i razumnim sredstvima. Mi smo kompaniji CEEC TEPC izneli praktičan i logičan predlog za rešavanje ovog spora. Nadamo se da će se obe strane vratiti u zakonit i razuman kolosek i da će nesuglasice rešiti komunikacijom i pregovorima“, piše u saopštenju.

     

    Radnici preduzeća Alfa Technics iz Svilajnca su prethodno poručili da Linglong ovom preduzeću duguje 5,5 miliona evra za isporučenu robu.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    – Radnicima nisu isplaćene zarade od juna. Posle mnogo obećanja, dogovora i razgovora, od kojih nije bilo ništa, prinuđeni smo da na ovaj način protestujemo – kazao je direktor Alfa Technics-a Dragoljub Radulović i dodao da je skup prijavljen i da se odvija u skladu sa zakonom.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 2

    1. Неког брину паре, другог загађење. Развод с Кинезима нека буде споразуман и без патетике.

    2. Kinezi uvek sve negiraju.Te vijetnamci ne rade za njih, te sad sa ovima nemaju nikakav ugovor, a sa druge strane, nadaju se da će sve rešiti komunikacijom i pregovorima.Pa koga oni bre zavlače?Zar misle da se svi mi ovde zakopčavamo na leđima?

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija