• Povećanje penzija od iduće godine, sledeće nedelje pomoć od 5000 dinara

    Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali najavio je da će od 2020. godine doći do povećanja penzija. Kako je naveo, od 1. januara će biti povećane penzije po švajcarskoj formuli. To znači da se penzija određuje na osnovu visine prosečne plate i visine inflacije.   – Po poslednjoj informaciji koju sam dobio, povećanje […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Povećanje penzija od iduće godine, sledeće nedelje pomoć od 5000 dinara

    Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali najavio je da će od 2020. godine doći do povećanja penzija. Kako je naveo, od 1. januara će biti povećane penzije po švajcarskoj formuli. To znači da se penzija određuje na osnovu visine prosečne plate i visine inflacije.

     

    – Po poslednjoj informaciji koju sam dobio, povećanje penzija od 1. januara biće 5,4 odsto – istakao je ministar.

     

    Najavio je i da će 4. ili 5. novembra biti isplaćena obećana pomoć penzionerima u visini od 5.000 dinara.

     

    – Svega ovoga ne bi bilo da nismo sproveli teške mere, koje danas daju rezultate, i omogućavaju i povećanje plata u javnom sektoru – dodao je Siniša Mali.

     

    Pročitajte još: Ko ima pravo na rehabilitaciju u Rusandi i drugim banjama u Srbiji

     

    On je istakao i da će povećanje zarada u javnom sektoru, u rasponu od 8 do 15 odsto, biti od novembarske plate, a koja se isplaćuje u decembru.

     

    – Kao što sam i ranije napominjao, medicinske sestre će dobiti povećanje od 15 odsto. Prate ih doktori sa 10 odsto, dok će zaposleni u državnoj upravi imati povećanje od osam odsto – kazao je ministar finansija.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija