Ekonomija

POTPISANI PROTOKOLI O SARADNJI: Šansa za razvoj železničkog saobraćaja

ZRENJANIN – Danas su u Zrenjaninu potpisana tri protokola o saradnji Srednjobanatskog upravnog okruga, Grada Zrenjanina i opština Sečanj i Novi Bečej sa Javnim predzećem “Železnica Srbije”, odnosno preduzećima  “Srbija voz” i “Infrastruktura železnice Srbije”.

zeleznice

Reč je o protokolima o subvencionisanju mesečnih karata za učenike i radnike, izgradnji depoa za servisiranje vozova, kao i o izgradnji 1.700 metara pruge od Fabrike stanice do industrijske zone “Jugoistok”.

– Svesni smo da moramo ići korak po korak. Nakon što su na linijama iz Zrenjanina uvedena dva nova dizel voza, protokoli koje danas potpisujemo nastavak su vrlo dobre saradnje Okruga i “Železnice Srbije” – izjavio je Dušan Šijan, načelnik Srednjobanatskog upravnog okruga.

– Unapređujemo saradnju na mnogo viši nivo – izjavio je direktor “Srbija voza” Jugoslav Jović. – Zrenjanin će, kao jedan od dva grada u Srbiji, dobiti depo – radionicu za servisiranje vozova, a naša želja je da u skorije vreme uvedemo još garnitura vozova na banatske pruge, naglasio je Jović.

Podeli članak
Tagovi
sinovoz
FAM