• Postoje zainteresovani kupci za vodoprivredno preduzeće „Srednji Banat“

    Postoje zainteresovani kupci za četiri vodoprivredna preduzeća koja posluju u Zrenjaninu, Pančevu, Kovinu i Vršcu. Njihova privatizacija se može očekivati ove godine, saopštilo je Ministarstvo privrede.   Radi se o Vodoprivrednom privrednom društvu „Srednji Banat“ doo Zrenjanin, Vodoprivrednom društvu „Tamiš Dunav“ doo Pančevo, Vodoprivrednom privrednom društvu „Podunavlje“ doo Kovin i Vodoprivrednom privrednom društvu „Južni Banat“ […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Postoje zainteresovani kupci za vodoprivredno preduzeće „Srednji Banat“

    Postoje zainteresovani kupci za četiri vodoprivredna preduzeća koja posluju u Zrenjaninu, Pančevu, Kovinu i Vršcu. Njihova privatizacija se može očekivati ove godine, saopštilo je Ministarstvo privrede.

     

    Radi se o Vodoprivrednom privrednom društvu „Srednji Banat“ doo Zrenjanin, Vodoprivrednom društvu „Tamiš Dunav“ doo Pančevo, Vodoprivrednom privrednom društvu „Podunavlje“ doo Kovin i Vodoprivrednom privrednom društvu „Južni Banat“ Vršac.

     

    Na javni poziv tog Ministarstva, za sva četiri preduzeća stigla su pisma o zainteresovanosti. Međutim, nije precizirano koliko je zainteresovanih za kupovinu ovih vodoprivrednih firmi.

     

    „U ovom trenutku možemo reći da postoji zainteresovanost za privatizaciju svih ovih preduzeća“, navodi se kratko u saopštenju koje je objavila agencija Tanjug.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Država prodaje kuću od 114 kvadrata po početnoj ceni od 15.398 evra

     

    Ministarsvo privrede je napomenulo da su pisma o zainteresovanosti neobavezujuća. To znači da će u postupku privatizacije moći da učestvuju i subjekti koji nisu poslali pismo po objavljenom javnom pozivu.

     

    „Dalje aktivnosti na sprovođenju postupka privatizacije i objavi javnih poziva za prodaju zavisiće od odluka Vlade Srbije o modelu i metodu privatizacije, što se očekuje tokom 2021. godine“, dodaje se u saopštenju.

     

    Prema objavljenim podacima na sajtu Ministarstva, ukupna vrednost kapitala ova četiri vodoprivredna preduzeća na dan 31. decembar 2019. godine bila je blizu 412 miliona dinara.

     

    Najvredniji je zrenjaninski „Srednji Banat“ sa nešto više od 143 miliona dinara. Najniža vrednost kapitala procenjena je u kovinskom „Podunavlju“, na nešto preko 83 miliona dinara.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija