• „Pošta Srbije“ tvrdi da je rad nezakonito obustavio manji deo zaposlenih

    JP „Pošta Srbije“ je saopštilo da se od juče isplata penzija na šalterima obavlja neometano u 1.446 pošta širom Srbije. Tokom prvog dana isplate penzija na šalterima pošta isplaćeno je preko 103.000 penzija.   Dostava penzija na kućnu adresu za 190.000 penzionera će se obavljati po planu. I to počev od danas, pa sukcesivno u […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    „Pošta Srbije“ tvrdi da je rad nezakonito obustavio manji deo zaposlenih

    JP „Pošta Srbije“ je saopštilo da se od juče isplata penzija na šalterima obavlja neometano u 1.446 pošta širom Srbije. Tokom prvog dana isplate penzija na šalterima pošta isplaćeno je preko 103.000 penzija.

     

    Dostava penzija na kućnu adresu za 190.000 penzionera će se obavljati po planu. I to počev od danas, pa sukcesivno u narednih pet dana.

     

    „Napominjemo da su od 3. decembra do danas penzije blagovremeno isporučene na adrese 15.700 penzionera iz samostalnih delatnosti i blizu 61.000 poljoprivrednih penzionera. Takođe, zbog tehnoloških problema u fazi prerade zbog nezakonite obustave rada dela zaposlenih, sprovedene su mere da pošiljke koje kasne budu u najskorije vreme isporučene do krajnjih destinacija. Uspostavljene procedure podrazumevaju davanje prednosti prioritetnim pošiljkama. U pitanju su medicinska oprema i materijal, hitna zdravstvena dokumentacija… Prednost imaju i prioritetne pošiljke važnih institucija i računi velikih korisnika koji pokazuju puno razumevanje i saradnju“, navodi se u saopštenju JP „Pošta Srbije“.

     

    Pročitajte još: Glavna pošta ni danas ne radi, evo kakvo je obaveštenje dočekalo građane

     

    Ovo preduzeće moli korisnike za razumevanje kako bi prvo isporučilo prioritetne pošiljke. „Pošta Srbije“ napominje da odgovorno stoji iza preuzetih obaveza. Preduzeće dodaje da će svi postupci i reklamacije biti blagovremeno rešavani.

     

    „Otežano funkcionisanje poštanskog saobraćaja u prethodnim danima prouzrokovano je nezakonitom obustavom rada. I to jednog manjeg dela zaposlenih. S tim u vezi, u 90 od ukupno 1.536 korporativnih i ugovornih pošta na teritoriji cele Srbije onemogućeno je uspostavljanje zakonskog minimuma procesa rada. A mere koje se primenjuju imaju za cilj uspostavljanje neometanog rada šaltera i u pomenutih 90 pošta“, navodi se u saopštenju.

     

    JP „Pošta Srbije“ uvela dodatni korisnički broj

     

    Korisnicima je radi dobijanja neophodnih informacija na raspolaganju korisnički servis, i brojevi: 0700 100 300 i 011 3607-788. Na raspolaganju su im i e-mail contact@ptt.rs i kontakt forma na sajtu preduzeća. Za informacije o novčanim uslugama, uključujući i isplatu penzija, uveden je dodatni korisnički broj 011 3718-280.

     

    „U ime preko 12.000 zaposlenih koji obavljaju savesno svoje radne obaveze, jer oni jedini imaju legitimitet da upute izvinjenje korisnicima, prenosimo jasnu poruku. A to je da preduzimamo sve neophodne mere da zadržimo poverenje koje nam ukazuju“, zaključuje se u saopštenju JP „Pošta Srbije“.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    1. Pa svi skoro radnici zrenjanina suspendovani. Ko će da nosi poštu? Novi Sad, Temerin Kikinda, deo So
      mbora, dve trećine Beograda, Priboj, veliki deo Niša, Jagodina, Okolina Trstenika, Kraljeva, Kragujevac, Čačak, Bajina Bašta, Šabac, deo Loznice, Valjevo….Očemu vi pišete? Jeste li vi novinari? Znate li šta znači biti novinar. Znate li da se radnicima preti otkazima, suspenzijama, ucenjuju se? Radnici koji su na ugovor nose penzije (protivzakonito), proverite! Ja sam lično danas morala da potpišem radni nalog (u zakonu o radu i ustavu srb. ne postoji). Direktor moje radne jedinice je morao dati ostavku pod prisilom a zamenica koja je jedva dočekala to radno mesto odmah je zapretila ko ne potpise radni nalog dobija suspenziju. Imam dvoje dece ne mogu da ostanem bez prihoda. Koliko je još takvih? Imate li vi obraza?

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija