• POSLODAVCIMA IZDATE SMERNICE U VEZI SA RADOM NA OTVORENOM

    ZRENJANIN – Ministarstvo za rad izdalo je smernice poslodavcima i inspekcijama koje se tiču rada na otvorenom u danima kada je temperatura visoka.     – Mi smo te smernice prosledili poslodavcima i agencijama za koje znamo da je rad njihovih zaposlenih vezan za boravak na otvorenom – kaže za portal zrenjaninski.com Katica Racić, šef […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    POSLODAVCIMA IZDATE SMERNICE U VEZI SA RADOM NA OTVORENOM

    ZRENJANIN – Ministarstvo za rad izdalo je smernice poslodavcima i inspekcijama koje se tiču rada na otvorenom u danima kada je temperatura visoka.

     

    motorna-testera
    Foto: Dušan Bartolović

     

    – Mi smo te smernice prosledili poslodavcima i agencijama za koje znamo da je rad njihovih zaposlenih vezan za boravak na otvorenom – kaže za portal zrenjaninski.com Katica Racić, šef Inspekcije za rad i radne odnose.

     

    Ovo se, pre svega, odnosi na poslodavce u oblasti građevine i poljoprivrede.

     

    U inspekciji kažu da se poslodavci uglavnom pridržavaju smernica, a da su za rad u najkritičnijem delu dana (od 11 do 17 časova) poslodavci zaposlenima obezbedili više pauza i snabdevanje pijaćom vodom.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija