• Poslednjih meseci porastao broj nezaposlenih u srednjem Banatu

    Poslednji zvanični statistički podaci o nezaposlenosti, koje je objavila Nacionalna služba za zapošljavanje, govore da u srednjem Banatu ima 11.132 lica bez uposlenja. Podaci su obrađeni zaključno sa avgustom tekuće godine.   U avgustu 2019. godine u srednjem Banatu bez posla je bilo 9.410 lica. To govori da je prisutan rast nezaposlenosti u našem regionu, […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Poslednjih meseci porastao broj nezaposlenih u srednjem Banatu

    Poslednji zvanični statistički podaci o nezaposlenosti, koje je objavila Nacionalna služba za zapošljavanje, govore da u srednjem Banatu ima 11.132 lica bez uposlenja. Podaci su obrađeni zaključno sa avgustom tekuće godine.

     

    U avgustu 2019. godine u srednjem Banatu bez posla je bilo 9.410 lica. To govori da je prisutan rast nezaposlenosti u našem regionu, gotovo izvesno prouzrokovan posledicama pandemije virusa Covid-19 na globalnu ekonomiju.

     

    Najviše nezaposlenih je na teritoriji grada Zrenjanina, i to 5.791, a odmah potom u Žitištu – 1.455. U Novom Bečeju su bez posla 1.374 žitelja ove opštine, u Sečnju 1.318, a u Novoj Crnji 1.194.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Turistički vodiči iz Zrenjanina od marta bez radnog angažmana

     

    Poređenja radi, krajem 2019. nezaposlenih u Srednjobanatskom okrugu bilo je 10.177.

     

    Na kraju 2016. godine nezaposlenih na evidenciji filijale Zrenjanin, koja pokriva svih pet lokalnih samouprava, bilo je oko 16,5 hiljada, od toga u Zrenjaninu 8.143. Iz uporedne analize vidi se da je za samo tri godine broj nezaposlenih smanjen za gotovo šest hiljada,

     

    A 2008. godine, u godini svetske ekonomske krize, u srednjem Banatu nezaposlenih je bilo 26.161, od toga u Zrenjaninu 15.385.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija