Ekonomija

POSLE DUŽE PAUZE: Krenula izgradnja novih stanova

ZRENJANIN – Kako sada stvari stoje, na zrenjaninskom tržištu nekretnina ove godine moglo bi se pojaviti oko 60 novih stanova. Kako saznajemo, cena kvadrata novih stanova nije se bitno menjala, pa se i sada, kao i pre nekoliko godina, kreće od 750 do 800 evra. Trenutno je aktivno nekoliko gradilišta.

Plac u Koče Kolarova
Plac u Koče Kolarova

– Do kraja juna završavamo zgradu u ulici Đure Jakšića. U pitanju su dve lamele i ukupno 32 stana. Već sada znam da će “Bioelektrik” graditi u Toše Jovanovića 28, odmah pored već izgrađenih objekata, ali je u pitanju manja zgrada, sa osam stanova i poslovnim prostorom – kaže za portal “Zrenjaninski” investitor i vlasnik “Bioelektrika” Dragan Božjak i dodaje da radovi u Toše Jovanovića počinju čim stigne građevinska dozvola, već za nekoliko meseci.

Po njegovim rečima, sledeći građevinski poduhvat koji je u planu jeste izgradnja stambeno – poslovnog objekta u Koče Kolarova 20. Plac je već raskrčen, a kako je u pitanju 3.000 kvadrata, biće dve lamele i poslovni objekat za koji još nije sigurno koje će namene biti.

Ovih dana, posle pauze od nekoliko godina, aktivirano je i gradilište GIK “Banat” na Lesnini, ali nismo uspeli da saznamo kakvi su planovi investitora za dalje.

Ono što se zna jeste da će “Maksimović gradnja” za dve godine početi gradnju stambene zgrade u Nušićevoj, pored Šante, a da će ove godine na tržište pustiti 20 novih stanova. U Maloj Americi polako se završava manja stambena zgrada.

Malo ili mnogo novih stanova? Taman u skladu sa mogućnostima, kažu investitori. Kriza je i dalje, nema najave subvencionisanih stambenih kredita, komercijalni stambeni možda nikad nisu bili povoljniji, ali i građani nikad nisu imali manje para. Ovome u prilog ide i činjenica da je na prostoru starog “Radijatora”, u Miletićevoj ulici, bila planirana izgradnja stambene zgrade da bi se na kraju investitor odlučio za poslovni prostor.

Podeli članak
sinovoz
FAM