• POSETA MINISTRA VANJE UDOVIČIĆA: Najstariji radnik u firmi ima 30 godina

    Hoćemo li postati Silicijumska dolina

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    POSETA MINISTRA VANJE UDOVIČIĆA: Najstariji radnik u firmi ima 30 godina

    ZRENJANIN – Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta, obišao je danas kompaniju „Levi 9“, kako bi razgovarao sa mladim ljudima koji su tamo zaposleni kroz projekat „Edukacijom do posla“. Kroz ovaj projekat u Zrenjaninu su posao dobile 54 osobe.

    levi-9

    – Danas sam došao vidim kako funkcioniše projekat koji je završen pre godinu dana i kakvi su rezultati. U prethodne dve godine je kroz ovakve projekte prošlo 6.500 mladih ljudi, a zaposlena je 421 osoba. Sa jedne strane možemo reći da je to mnogo, a sa druge strane da je malo. Trudićemo se u narednom periodu da podržimo sve projekte koji za cilj imaju zapošljavanje. Zahvaljujem se kompaniji „Levi 9“ koja je svojom politikom pokazala da vrednuje mlade ljude. U ovoj firmi najmlađa zaposlena osoba ima 24 godine, a najstarija 30 – ispričao je Udovičić, i dodao da mladi treba da prate svoje snove i ne odustaju, jer postoje mesta na kojima će moći da rade.

    levi-9

    Duško Radišić, pomoćnik gradonačelnik, istakao je da je želja lokalne samouprave da se dobro iskustvo prenese čitavoj Srbiji. Prema njegovim rečima mladi treba da ostanu da žive i rade u Zrenjaninu.

    – Kroz razgovor sa zaposlenima u ovoj kompaniji shvatili smo da njiima veoma znači to što su ostali da rade u svom gradu. U poslednje tri godine u Zrenjaninu su se otvorile tri IT firme, i želja nam je da u budućnosti naš grad postane „Silicijumska dolina“ – kazao je Radišić.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    Tagovi:

  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija