Ekonomija

POSETA MINISTRA VANJE UDOVIČIĆA: Najstariji radnik u firmi ima 30 godina

ZRENJANIN – Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta, obišao je danas kompaniju „Levi 9“, kako bi razgovarao sa mladim ljudima koji su tamo zaposleni kroz projekat „Edukacijom do posla“. Kroz ovaj projekat u Zrenjaninu su posao dobile 54 osobe.

levi-9

– Danas sam došao vidim kako funkcioniše projekat koji je završen pre godinu dana i kakvi su rezultati. U prethodne dve godine je kroz ovakve projekte prošlo 6.500 mladih ljudi, a zaposlena je 421 osoba. Sa jedne strane možemo reći da je to mnogo, a sa druge strane da je malo. Trudićemo se u narednom periodu da podržimo sve projekte koji za cilj imaju zapošljavanje. Zahvaljujem se kompaniji „Levi 9“ koja je svojom politikom pokazala da vrednuje mlade ljude. U ovoj firmi najmlađa zaposlena osoba ima 24 godine, a najstarija 30 – ispričao je Udovičić, i dodao da mladi treba da prate svoje snove i ne odustaju, jer postoje mesta na kojima će moći da rade.

levi-9

Duško Radišić, pomoćnik gradonačelnik, istakao je da je želja lokalne samouprave da se dobro iskustvo prenese čitavoj Srbiji. Prema njegovim rečima mladi treba da ostanu da žive i rade u Zrenjaninu.

– Kroz razgovor sa zaposlenima u ovoj kompaniji shvatili smo da njiima veoma znači to što su ostali da rade u svom gradu. U poslednje tri godine u Zrenjaninu su se otvorile tri IT firme, i želja nam je da u budućnosti naš grad postane „Silicijumska dolina“ – kazao je Radišić.

Podeli članak
Tagovi

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz