• Porodica Kanas otvorila vezionicu: Početak nije lak ali se istrajnost isplati

    Put do pokretanja porodičnog biznisa za Karolja i Sandru Kanas iz zrenjaninskog prigradskog naselja Mužlja nije bio ni lak ni kratak. Ali, kako Karolj kaže, rukovodili su se kineskom poslovicom da istrajnost na kraju donese nagradu i, bez obzira na sve poteškoće i prepreke, uspeli su u svom naumu.   Oni su pomoću start-ap kredita […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Porodica Kanas otvorila vezionicu: Početak nije lak ali se istrajnost isplati

    Put do pokretanja porodičnog biznisa za Karolja i Sandru Kanas iz zrenjaninskog prigradskog naselja Mužlja nije bio ni lak ni kratak. Ali, kako Karolj kaže, rukovodili su se kineskom poslovicom da istrajnost na kraju donese nagradu i, bez obzira na sve poteškoće i prepreke, uspeli su u svom naumu.

     

    Oni su pomoću start-ap kredita Privredne komore Srbije otvorili vezionicu. Firma se bavi uslužnom izradom mašinskog veza na tekstilu, odnosno na gotovim proizvodima, kao što su majice, duksevi, kape, kačketi, kecelje, peškiri, radne uniforme, kao i izradom aplikacija, grbova i amblema.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Opšta bolnica zapošljava spremačicu: Oglas za posao važi do 24. jula

     

    – Ideja nam je bila da se bavimo industrijskim vezom, a preko start-ap kredita Privredne komore Srbije smo dobili mašinu. Prvo smo prošli obuku za pisanje biznis plana, i to u Kikindi, jer u Zrenjaninu nije bilo dovoljno zainteresovanih. Onda smo napisali biznis plan i predali ga banci za koju smo se odlučili. Vraćali su nam plan tri ili četiri puta, više ne mogu ni da se setim. I prošlog avgusta su nam odobrena sredstva, s tim što nismo dobili novac, nego mašinu – priča za portal zrenjaninski.com Karolj Kanas.

     

    To je bio tek početak. Trebalo je zatim programirati novu mašinu i naučiti kako se koristi.

     

    – Učili smo, a najviše Sandra, po sistemu pokušaja i grešaka. Ali, vremenom smo savladali i to – dodaje Karolj.

     

    vezionica

     

    Posle početničkih muka, posao polako kreće

     

    Mašina može da veze na svim vrstama tkanine, pa čak i na koži. Sad je Kanasovima ostalo da pronađu poslovne partnere i tržište.

     

    – Posle početničkih muka, posao nam polako kreće. Ljudi se interesuju za to što radimo i zovu nas i iz zemlje, ali i iz inostranstva. Moraš da budeš brz, tačan i da ne pitaš za radno vreme. Imali smo jedan posao, da izvezemo znak na 150 kapa do sutra. Samo tako smo mogli da dobijemo posao. I nismo spavali, ali smo posao završili. Ali, razumemo da je svaki početak takav, i deviza nam je da se trudimo, da se ne predamo, i da će kao, što sam već rekao, na kraju istrajnost da se nagradi – ističe naš sagovornik.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Uostalom, da se trude i ne predaju, Kanasovi su dokazali i u svojim dosadašnjim poslovima. Oni se bave i proizvodnjom cveća, a imaju i mini farmu koka nosilja. Sve stignu jer, kako kažu, dobra organizacija i mnogo volje recept su za dobar posao.

     

    vezionica

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija