• POČINJE NOVI CIKLUS OBUKA ZA NEZAPOSLENE

    ZRENJANIN – Novi ciklus obuka za nezaposlene u skladu sa potrebama tržišta rada započet je danas u zrenjaninskoj filijali Nacionalne službe za zapošljavanje. Predviđeno je da u obuke, do kraja 2017. godine, bude uključeno 5.400 nezaposlenih sa evidencije NSZ, i to pre svega iz ugroženih grupa, kao što su nezaposleni bez kvalifikacija ili sa niskim […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    POČINJE NOVI CIKLUS OBUKA ZA NEZAPOSLENE

    ZRENJANIN – Novi ciklus obuka za nezaposlene u skladu sa potrebama tržišta rada započet je danas u zrenjaninskoj filijali Nacionalne službe za zapošljavanje.

    nacionalna-sluzba-obuka

    Predviđeno je da u obuke, do kraja 2017. godine, bude uključeno 5.400 nezaposlenih sa evidencije NSZ, i to pre svega iz ugroženih grupa, kao što su nezaposleni bez kvalifikacija ili sa niskim kvalifikacijama i dugoročno nezaposleni. Ove grupe nezaposlenih izdvojene su jer je utvrđen visok procenat njihovog učešća na evidenciji NSZ. Lica romske nacionalnosti biće prioritet u svim grupama.

    Za početak, u Zrenjaninu će biti predstavljene obuke za konobare, prodavce u maloprodaji i izrađivače bureka i kora. Obuke za polaznike su besplatne, a obezbeđeni su i udžbenici, radni materijal i oprema, kao i zaštita na radu.

    „Kandidati mogu biti svi sa evidencije NSZ koji su završili najmanje osnovnu školu. Selekciju kandidata obavlja Nacionalna služba za zapošljavanje i za vreme obuke polaznici imaju pravo na nadoknadu troškova prevoza, kao i osiguranje u slučaju povrede na radu i profesionalnog oboljenja“, navode u zrenjaninskoj filijali NSZ.

    Novi ciklus obuka za nezaposlene iz ugroženih grupa finansira se sredstvima Evropske unije kroz projekat „EU pomoć teže zapošljivim grupama“, a jedan od ciljeva je i proširenje obima obuka prema potrebama tržišta rada. Obuku će realizovati Summit Consultng Services doo u konzorcijumu sa kompanijama Evropska konsalting grupa i BOLT International.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija