Ekonomija Vesti Zrenjanin

Počela prijava za 5.000 dinara za mlade: Postupak je veoma jednostavan

prijava za 5.000 dinara

Počela je prijava za 5.000 dinara za mlade od 16 do 29 godina. Prijave za jednokratnu novčanu pomoć koju daje država podnose se na sajtu Uprave za trezor i trajaće do 15. decembra.

 

PROČITAJTE JOŠ: Kompanija GLM-RS zapošljava: Potreban rukovodilac za upravljanje finansijama

 

Uslov za dobijanje pomoći je da mladi imaju od navršenih 16 do navršenih 29 godina na dan 20. novembra 2022. godine, odnosno kada je stupio na snagu Zakon o privremenom registru državljana Republike Srbije, da su državljani Srbije i da imaju prebivalište na njenoj teritoriji.

 

Da bi dobili novac, potrebno je da se svi mladi prijave, bez obzira na to da li su se ranije prijavljivali za pomoć koju je država davala, i da u trenutku prijave imaju važeću ličnu kartu.

 

PROČITAJTE JOŠ: Potrebni konobar i šanker za rad u poznatom gradskom lokalu

 

Mladima se nakon unošenja osnovnih ličnih podataka (JMBG, broj lične karte i ime banke), zavodi prijava čiji status mogu da provere na navedenom portalu.

 

Prijavljivanje se obavlja na ovom sajtu: idp.trezor.gov.rs

 

Ministar finansija Siniša Mali je naveo da je prve dve pomoći od po 100 evra primilo 1.060.000 mladih u Srbiji. Zato očekuje da će i ovog puta interesovanje biti veliko.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz