Ekonomija YSLAJDER

PET KUĆA KONKURISALO ZA PROCENU IMOVINE “JUGOREMEDIJE”

jugoremedija

ZRENJANIN – Pet proceniteljskih kuća dostavilo je ponude za procenu vrednosti zrenjaninske Fabrike lekova “Jugoremedija” u stečaju, kaže stečajni upravnik ove faramaceutske kuće Radovan Savić.

jugoremedija

Savić je objavio javni poziv za dostavljanje ponuda za procenu vrednosti “Jugoremedije”, nakon potvrđenog rešenja Privrednog suda o bankrotstvu te firme, a konkurs je zaključen 13. februara.

– Imamo petoro prijavljenih po javnom pozivu a sva dokumentacija prosleđena je Odboru poverilaca, koji treba da odabere ko će obaviti procenu. Očekujem da će se ove ili iduće nedelje održti sastanak članova Odbora poverilaca i da će biti doneta odluka. Verujem da ni postupak procene neće trajati duže od mesec dana – kaže Savić.

On napominje da će predmet procene biti celokupna pokretna i nepokretna imovina stečajnog dužnika, sa akcentom na pravima intelektualne svojine i domaćih i međunarodnih žigova. Predmet procene biće i 29 posto udela “Jugoremedije” u Privrednom društvu “Penpharm”, kao i vrednost dela akcija u AD “Blagoje Kostić” iz Pirota, te stopostotni udeo u privrednom društvu “Jugoremedija-com eksport import” u likvidaciji.

– Procena će se raditi u skladu sa međunarodnim i računovodstvenim standardima, kojom se obezbeđuje najveća vrednost za poverioce – napominje stečajni upravnik Savić.

Podeli članak

2 Comments

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz
FAM