• Ovo su najniže i najviše cene stanova i kuća u Zrenjaninu

    Ukupan obim novčanih sredstava na tržištu nepokretnosti u Republici Srbiji u prvom polugodištu ove godine iznosio je 3,6 milijardi evra. To je za 25 odsto više u odnosu na isti period prethodne godine, objavio je Republički geodetski zavod.   Najveće učešće u obimu novčanih sredstava ostvareno je na tržištu nepokretnosti u Gradu Beogradu, u iznosu […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Ovo su najniže i najviše cene stanova i kuća u Zrenjaninu

    Ukupan obim novčanih sredstava na tržištu nepokretnosti u Republici Srbiji u prvom polugodištu ove godine iznosio je 3,6 milijardi evra. To je za 25 odsto više u odnosu na isti period prethodne godine, objavio je Republički geodetski zavod.

     

    Najveće učešće u obimu novčanih sredstava ostvareno je na tržištu nepokretnosti u Gradu Beogradu, u iznosu od 52 odsto, zatim u Vojvodini (27 odsto), u Šumadiji i zapadnoj Srbiji (15 odsto i u južnoj i istočnoj Srbiji (šest odsto).

     

    PROČITAJTE JOŠ: Ne čekajte zimu nespremni: PREMIJA PVC ima rešenje za vas!

     

    U Zrenjaninu je obim novčanih sredstava na tržištu nepokretnosti u prvih šest meseci 2022. godine iznosio 30,5 miliona evra.

     

    Prosečna cena stana u starogradnji u Zrenjaninu, u prvom polugodištu, iznosila je 800 evra po metru kvadratnom. Minimalna cena iznosila je svega 122 evra, a maksimalna 1.390 evra.

     

    Prosečna cena stana u novogradnji iznosila je 1.125 evra. Minimalna je bila 715, a maksimalna 1.375 evra.

     

    Prema podacima Republičkog geodetskog zavoda, na teritoriji grada Zrenjanina raste broj prodatih kuća. U prvoj polovini 2020. registrovano je 298 prodatih kuća, u istom periodu 2021. godine 426, a u prvom polugodištu ove godine 487. Minimalna cena kuće u prvih šest meseci ove godine iznosila je 2.000 evra, a maksimalna 160.000 evra.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Na prodaju trosobna kuća u Zlatici, cena 24.000 evra (Foto)

     

    Porastao je i broj prodatih vikendica na zrenjaninskom području. U prvoj polovini ove godine, prema podacima Republičkog geodetskog zavoda, registrovane su 33 prodaje. Minimalna cena iznosila je 1.000, a maksimalna 74.000 evra.

     

    Najskuplji kvadrat stana prometovan u Beogradu na vodi

     

    Inače, najskuplji kvadrat stana u Srbiji u prvom polugodištu 2022. godine prometovan je na lokaciji Beograd na vodi i koštao je 9.545 evra po metru kvadratnom. Površine je 97 kvadrata i to je stan u novogradnji.

     

    Kada je reč o starogradnji, najviša cena po kvadratu, 4.902 evra, plaćena je za stan u beogradskoj opštini Stari Grad, površine 66 kavdratnih metara.

     

    Stan za koji je u prvom polugodištu ove godine izdvojeno najviše novca je stan u novogradnji u iznosu od 1.530.000 evra. Površine je 349 kvadrata i nalazi se u opštini Savski Venac.

     

    Najskuplja kuća prodata je na Savskom Vencu za 2,9 miliona evra.

     

    Najskuplji kvadrat poslovnog prostora prometovan je u beogradskoj opštini Stari Grad za 12.240 evra, površine 29 kvadrata, a najviša ugovorna cena poslovnog prostora od 10,2 miliona evra ostvarena je na Paliluli.

     

    Najskuplje garažno mesto po ceni od 48.000 evra prometovano je na Kopaoniku, kao i na lokaciji Beograd na vodi.

     

    Najskuplji kvadrat poljoprivrednog zemljišta prometovan je u Kaću, po ceni od 40 evra za kvadrat, za parcelu površine 52 ara.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Najskuplje poljoprivredno zemljište u Srbiji u prvom polugodištu 2022. godine prometovano je u opštini Čoka po ceni od 2.360.000 evra za 163 hektara.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 2

    1. Stvarno preterano. Za jedan stan u ZR kupim kucu u grckoj i opremim je, pa mogu svake godine da idem FREE na letovanje po ceo mesec da ne razmisljam o ceni letovanja. Prvo grad nema kvalitetnu vodu, vazduh ce sa ling longom da bude uskoro nocna mora, a o kvalitetu gradnje da ne govorimo, pogotovo posle onog skandala o A++ energetskim pasosima koje nuduo Bozijak i o laznim Henkel sertifikatima. Moj savet bolje uloziti novac u nekom ozbiljnijem gradu za iste te pare po m2 ili neku vikendicu na moru.

      1. Za godinu dve, kad se uvede red i evidentiraju svi stanovu u katastar. Katastar dostavi podatke Lokalnoj poreskoj upravi na oporezivanje. Stan od 50 m2novogradnja, ako čini drugu i sledeću nepokretnost biće oporezovan po stopi od 2% na osnovicu od 60000 evra to mu dodje 1200 evra godišnje, ako se izdaje u zakup plus dve mesečne kirije. Tako da će od dvosobnog stana opština ubirati oko 2000 evra godišnje. Ovaj iznos se plaća u Jagodini, lično sam se uverio. Ja to pozdravljam. Lepo je kada gradjani imaju stanove, dva tri i više, kao i lokale. Porez se plaća i na istok i na sapad, osim kod nas u Srbiji. To će biti prošlost. Navukli narod da kupe stanove e sada će da ih oporezuju.

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Konobar, da platimo: Poskupele ugostiteljske usluge

    Ugostiteljske usluge u Srbiji su u martu, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u odnosu na mart 2022. godine poskupele za 9,7 odsto, pri čemu su najviše povećane cene prenoćišta, i […]