• Ove nedelje počinje dostava rešenja za naknadu za odvodnjavanje

    Dostava rešenja za naknadu za odvodnjavanje fizičkim licima za 2021. godinu počinje ove nedelje, saopštilo je JVP „Vode Vojvodine“. Rešenja će se slati sukcesivno, a dobiće ih preko 700.000 obveznika.   Najnovije podatke iz Republičkog geodetskog zavoda, koji su osnov za izdavanje rešenja, JVP „Vode Vojvodine“ je preuzelo 18. februara.   PROČITAJTE JOŠ: “Pan gas” […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Ove nedelje počinje dostava rešenja za naknadu za odvodnjavanje

    Dostava rešenja za naknadu za odvodnjavanje fizičkim licima za 2021. godinu počinje ove nedelje, saopštilo je JVP „Vode Vojvodine“. Rešenja će se slati sukcesivno, a dobiće ih preko 700.000 obveznika.

     

    Najnovije podatke iz Republičkog geodetskog zavoda, koji su osnov za izdavanje rešenja, JVP „Vode Vojvodine“ je preuzelo 18. februara.

     

    PROČITAJTE JOŠ: “Pan gas” savetuje: Povremeno proverite ispravnost plinske boce

     

    Naknada za odvodnjavanje plaća se kvartalno, o čemu su obveznici obavešteni i na prošlogodišnjim rešenjima. Prva rata je dospela 17. februara, druga dospeva 15. maja, treća 15. avgusta, a poslednja 15. novembra. Dostava rešenja trebalo bi da se završi do sredine juna.

     

    Uz rešenje obveznici će dobiti i obaveštenje o eventualnom dugu iz prethodnog perioda.

     

    Dostava rešenja kao i prošle godine

     

    Način dostave rešenje ostaje nepromenjen u odnosu na prošlu godinu. Predviđena je lična dostava, a to znači da poštar dva puta dolazi na navedenu adresu. Ukoliko dostavljač ni drugi put ne nađe obveznika kod kuće, on ostavlja obaveštenje sa brojem rešenja i vremenom pokušaja dostave. Pošiljka se vraća JVP „Vode Vojvodine“.

     

    U tom slučaju obveznici kopiju rešenja, uz važeću ličnu kartu, mogu preuzeti u bilo kojoj pošti na području Republike Srbije. Uslov za preuzimanje rešenja jeste i potpis odgovarajućeg obrasca zbog zaštite podataka o ličnosti, koji će obveznici dobiti na šalteru pošte. Po zakonu se smatra se da je lično dostavljanje izvršeno po isteku 15 dana od dana kada je obaveštenje ostavljeno na navedenoj adresi.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Za osnovna pitanja u vezi sa naknadom za odvodnjavanje, zainteresovani mogu da se obrate Korisničkom servisu JVP „Vode Vojvodine“ na besplatan broj telefona 0800/21-21-21, od 9 do 14 časova.

     

    Naknada za odvodnjavanje, inače, predstavlja javni prihod. Sredstva od naknada na teritoriji Vojvodine pripadaju pokrajinskom budžetu.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija