• Ove godine još više sredstava za ekonomsko osnaživanje žena

    Ove godine je iz gradskog budžeta izdvojeno pet miliona dinara za ekonomsko osnaživanje žena i podsticanje razvoja ženskog preduzetništva. Bespovratna sredstva će biti dodeljena preduzetnicama sa teritorije grada Zrenjanina.   Prošle godine je za ekonomsko osnaživanje žena izdvojeno dva miliona dinara. Sredstva su bila namenjena isključivo za subvencionisanje troškova za nabavku mašina – opreme. Ono […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Ove godine još više sredstava za ekonomsko osnaživanje žena

    Ove godine je iz gradskog budžeta izdvojeno pet miliona dinara za ekonomsko osnaživanje žena i podsticanje razvoja ženskog preduzetništva. Bespovratna sredstva će biti dodeljena preduzetnicama sa teritorije grada Zrenjanina.

     

    Prošle godine je za ekonomsko osnaživanje žena izdvojeno dva miliona dinara. Sredstva su bila namenjena isključivo za subvencionisanje troškova za nabavku mašina – opreme. Ono što je novina ove godine jeste da će sada sredstva moći da se koriste i za nabavku repromaterijala, uređenje poslovnog/proizvodnog prostora i obezbeđenje sredstava za pokrivanje dela troškova za zakup zatvorenog i uređenog poslovnog/proizvodnog prostora.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Ana Velemir izrađuje zanimljive lampe i dekoracije od drveta (Foto)

     

    Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura će u narednom periodu, u skladu sa odlukom Gradskog veća, raspisati javni poziv, formirati komisiju za realizaciju programa i, na predlog te komisije, doneti konačnu rang listu.

     

    Finansijska pomoć biće dodeljena korisnicama jednokratno i nepovratno, u najvišem iznosu do 250.000 dinara za privredne subjekte koji su osnovani ne ranije od 1. septembra 2020. godine.

     

    Iznos sredstava značajno uvećan

     

    Govoreći o tom programu, gradonačelnik Salapura je istakao da je Grad Zrenjanin prepoznao važnost podrške ženama, posebno onim u ruralnim sredinama.

     

    – Prošle godine, na osnovu konkursa koji smo raspisali, dvanaest naših preduzetnica dobilo je sredstva. Na osnovu pozitivnih rezultata i svesni potencijala preduzetnica iz našeg okruženja, odlučeno je da se iznos sredstava za tu namenu značajno uveća. Tako će još veći broj žena dobiti sredstva i poboljšati kvalitet života svojih porodica – rekao je Salapura.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    On je dodao da osnaživanje žena na ovakav način doprinosi i boljem privrednom ambijentu u našem gradu.

     

    Ovaj tekst je nastao u okviru medijskog projekta „Žensko preduzetništvo – zamajac razvoja“, koji sufinansira Grad Zrenjanin. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin