• Otvoren stečajni postupak u žitištanskoj firmi „Pile&co“

    Preduzeće „Pile&co“ iz Žitišta otišlo je u stečaj rešenjem Privrednog suda u Zrenjaninu. Sud je usvojio predlog stečajnog poverioca, preduzeća „Jug kompani“ iz Prokuplja, i otvorio stečajni postupak nad žitištanskom firmom, čije se sedište nalazi na adresi Topolovački put bb. Na ovoj adresi je registrovana i nekada čuvena kompanija „Agroživ“, ali i društvo sa ograničenom […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Otvoren stečajni postupak u žitištanskoj firmi „Pile&co“

    Preduzeće „Pile&co“ iz Žitišta otišlo je u stečaj rešenjem Privrednog suda u Zrenjaninu. Sud je usvojio predlog stečajnog poverioca, preduzeća „Jug kompani“ iz Prokuplja, i otvorio stečajni postupak nad žitištanskom firmom, čije se sedište nalazi na adresi Topolovački put bb. Na ovoj adresi je registrovana i nekada čuvena kompanija „Agroživ“, ali i društvo sa ograničenom odgovornošću „Pile&Pile“, u kojem je nedavno, takođe rešenjem zrenjaninskog Privrednog suda, pokrenut prethodni stečajni postupak.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Zemljoradnička zadruga AGROSOJ traži radnika u administraciji

     

    „Jug kompani“ je podnela predlog za pokretanje stečaja u firmi „Pile&co“, navodeći da prema stečajnom dužniku ima neizmirena novčana potraživanja u iznosu od 111.153 dinara. Takođe je navela i da je poslovni račun dužnika u neprekidnoj blokadi od 4. februara ove godine. Kako je navedeno u sudskom rešenju, „Pile&co“ je, prema izveštaju Narodne banke Srbije, na dan otvaranja stečaja imao neizmirene obaveze u ukupnom iznosu od 1.214.484 dinara. Utvrđeno je i da je trajno nesposoban za plaćanje.

     

    Sud je utvrdio da su ispunjeni zakonski uslovi za uvođenje stečaja, pa je za stečajnog upravnika imenovan Miloš Đekić iz Zrenjanina. Prvo poverilačko ročište zakazano je za 18. novembar. Ročište radi ispitivanja potraživanja zakazano je tek za 24. februar naredne godine.

     

    Dve firme na istoj adresi osnovane istog dana

     

    Na sajtu Agencije za privredne registre piše da je „Pile&co“ osnovano 4. avgusta prošle godine i da je direktor firme Saša Stojanović. On se vodi i kao zakonski zastupnik preduzeća „Pile&Pile“. Zanimljivo je da je i ova druga firma osnovana istog dana, a da je predlog za otvaranje stečaja u njoj takođe podnela „Jug kompani“ iz Prokuplja, navodeći da je sa preduzećem iz Žitišta bila u poslovnom odnosu.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Prodaje se trosoban stan površine 102 kvadrata, na četvrtom spratu (Foto)

     

    Naime, „Jug kompani“ je pružila usluge gletovanja i krečenja. Na osnovu toga je sredinom januara ove godine izdala račun na iznos od 109.386 dinara, koji joj preduzeće „Pile&Pile“ nije platilo. U obrazloženju predloga o pokretanju stečaja je navedeno i da je račun druge žitištanske firme u blokadi 229 dana i da je zbog toga trajnije nesposobna za plaćanje.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija