• OTKRIVAMO: Izmenjen plan reorganizacije „Jugoremedije“

    Uskoro poznati detalji

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    OTKRIVAMO: Izmenjen plan reorganizacije „Jugoremedije“

    ZRENJANIN – „Heta Real Estate“ DOO iz Beograda i DOO „Union – medic“ iz Novog Sada, postupili su po zaključku sudije Privrednog suda u Zrenjaninu Milana Pajtaševa i dostavili izmenjeni plan reorganizacije za zrenjaninsku Fabriku lekova „Jugoremedija“ u stečaju, saznaje portal zrenjaninski.com.

    jugoremedija

    Kako saopštavaju iz menadžmenta „Union – medic“-a, izmenjeni plan podnet je u roku koji je sud odredio, a o detaljima će se više znati nakon što ga razmotre stečajni sudija i stečajni upravnik, kao i Odbor poverilaca.

    „Heta“ i „Union – medic“ podneli su plan reorganizacije za „Jugoremediju“ još 29. jula 2013. godine, ali je, naknadno, postupajući stečajni sudija zatražio da se u njemu otklone nedostaci, odnosno usklade mere realizacije sa novom procenom imovine i kapitala koju je utvrdio Gradski zavod za veštačenje Beograd. Da podsetimo, prvobitna procena imovine i kapitala „Jugoremedije“ bila je utvrđena na 22 miliona evra, a beogradski Gradski zavod za veštačenje prošle godine obavio je procenu na iznos od 68 miliona evra.

    „Heta“ je jedan od najvećih poverilaca „Jugoremedije“, a „Union – medic“ je u zakupu dela pogona firme od avgusta 2013. godine, od kada je proizvodnja delimično oživljena.

    Bivši mali akcionari, a sada poverioci Fabrike lekova „Jugoremedija“ u stečaju, nedavno su pisali Kabinetu premijera Srbije Aleksandra Vučića, tražeći pomoć u njihovim nastojanjima da spreče bankrot ove farmaceutske kompanije.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija