Ekonomija

OTKRIVAMO: Izmenjen plan reorganizacije „Jugoremedije“

jugoremedija

ZRENJANIN – „Heta Real Estate“ DOO iz Beograda i DOO „Union – medic“ iz Novog Sada, postupili su po zaključku sudije Privrednog suda u Zrenjaninu Milana Pajtaševa i dostavili izmenjeni plan reorganizacije za zrenjaninsku Fabriku lekova „Jugoremedija“ u stečaju, saznaje portal zrenjaninski.com.

jugoremedija

Kako saopštavaju iz menadžmenta „Union – medic“-a, izmenjeni plan podnet je u roku koji je sud odredio, a o detaljima će se više znati nakon što ga razmotre stečajni sudija i stečajni upravnik, kao i Odbor poverilaca.

„Heta“ i „Union – medic“ podneli su plan reorganizacije za „Jugoremediju“ još 29. jula 2013. godine, ali je, naknadno, postupajući stečajni sudija zatražio da se u njemu otklone nedostaci, odnosno usklade mere realizacije sa novom procenom imovine i kapitala koju je utvrdio Gradski zavod za veštačenje Beograd. Da podsetimo, prvobitna procena imovine i kapitala „Jugoremedije“ bila je utvrđena na 22 miliona evra, a beogradski Gradski zavod za veštačenje prošle godine obavio je procenu na iznos od 68 miliona evra.

„Heta“ je jedan od najvećih poverilaca „Jugoremedije“, a „Union – medic“ je u zakupu dela pogona firme od avgusta 2013. godine, od kada je proizvodnja delimično oživljena.

Bivši mali akcionari, a sada poverioci Fabrike lekova „Jugoremedija“ u stečaju, nedavno su pisali Kabinetu premijera Srbije Aleksandra Vučića, tražeći pomoć u njihovim nastojanjima da spreče bankrot ove farmaceutske kompanije.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz