• ORGANIZATORI SAOPŠTILI DA JE OTKAZAN SAJAM INOCOOP

    ZRENJANIN – Po prvi put nakon osamnaest godina, Međunarodni sajam inovacija, kooperacija i preduzetništva „Inocoop“, koji se održavao u Hali sportova „Medison“, okviru zrenjaninskih „Dana piva“, neće biti održan, saopštio je organizacioni odbor ove privredne manifestacije.     U kratkom saopštenju za javnost navodi se da je Odbor za sajam „Inocoop 2017“ održao sastanak na kojem […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    ORGANIZATORI SAOPŠTILI DA JE OTKAZAN SAJAM INOCOOP

    ZRENJANIN – Po prvi put nakon osamnaest godina, Međunarodni sajam inovacija, kooperacija i preduzetništva „Inocoop“, koji se održavao u Hali sportova „Medison“, okviru zrenjaninskih „Dana piva“, neće biti održan, saopštio je organizacioni odbor ove privredne manifestacije.

     

    sajam-inocoop

     

    U kratkom saopštenju za javnost navodi se da je Odbor za sajam „Inocoop 2017“ održao sastanak na kojem je bilo reči o aktuelnoj problematici vezanoj za organizovanje ovog događaja i da je nakon sveobuhvatne rasprave po svim relevantnim pitanjima jednoglasno usvojen zaključak da se ovogodišnji sajam otkaže.  

     

    „Zbog i dalje izražene neizvesnosti o mogućnosti obezbeđenja potrebnog obima sredstava za pokriće troškova organizacije sajma, a što je prouzrokovalo kašnjenje u stvaranju logističke, tehničke i materijalne podrške, Odbor za sajam konstatuje da nisu ispunjene osnovne pretpostavke za blagovremeno i uspešno organizovanje sajma “Inocoop 2017“, navodi se u saopštenju.

     

    Organizatori sajma, koji se održavao krajem avgusta, bili su Regionalna privredna komora Zrenjanin i ovdašnje Opšte udruženje preduzetnika, uz podršku lokalne samouprave i Turističke organizacije grada Zrenjanina. Pod sloganom inovacija, kooperacija i preduzetništva u strukturi sajma „Inocoop“ dominira proizvodna delatnost, dok ostatak predstavljaju turističke i uslužne delatnosti. Po organizacionoj strukturi učesnici sajma mahom su preduzetnici, mada učešće u značajnoj meri imaju i velike kompanije, udruženja, agencije i predstavnici starih zanata.

     

    Na dosadašnjim sajmovima učestvovalo je nekoliko hiljada izlagača iz zemlje i inostranstva, što je ovoj manifestaciji davalo i internacionalni karakter. Organizatori su više puta isticali da je učešće stranih izlagača i internacionalizacija sajma prilika za sve izlagače sa domaćeg tržišta, ali i za lokalnu sredinu, da otvore šansu ka novim investicijama kojima će se unaprediti privredni sadržaji, otvoriti eventualno nova radna mesta i razmeniti znanja i iskustva. Za vreme održavanja sajma upriličen je i niz pratećih programa i manifestacija kroz organizovanje seminara, okruglih stolova, prezentacija, tematskih konferencija, kao i posete zvaničnika i poslovnih delegacija iz zemlje i inostranstva.

     

    Prošlogodišni sajam, 17. po redu, održan je od 25. do 27. avgusta, a na 71 štandu se našlo preko 280 učesnika. Na sajmu je učestvovalo i devet komora iz inostranstva i 15 domaćih komora sa privrednicima iz svojih regija. Sajam su svojim prisustvom uveličali brojni eminentni gosti iz zemlje i inostranstva i izrazili veliko zadovoljstvo načinom organizacije sajma, i brojem i raznovrsnošću izlagača. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija