• Oglašena prodaja flote rečnih brodova: Najskuplji teretnjak „Zrenjanin“

    Agencija za licenciranje stečajnih upravnika je oglasila prvu prodaju flote rečnih brodova u vlasništvu novosadske kompanije „Dunav Grupa Agregati“ u stečaju.   Početna cena za ukupno 11 plovila iznosi 15,6 miliona dinara. Na spisku se, inače, nalazi pet brodova tegljača i po jedan ledolomac, teretnjak, istovarivač, tanker, skela i tank, čija je vrednost procenjena na […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Oglašena prodaja flote rečnih brodova: Najskuplji teretnjak „Zrenjanin“

    Agencija za licenciranje stečajnih upravnika je oglasila prvu prodaju flote rečnih brodova u vlasništvu novosadske kompanije „Dunav Grupa Agregati“ u stečaju.

     

    Početna cena za ukupno 11 plovila iznosi 15,6 miliona dinara. Na spisku se, inače, nalazi pet brodova tegljača i po jedan ledolomac, teretnjak, istovarivač, tanker, skela i tank, čija je vrednost procenjena na blizu 31,3 miliona dinara.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Novi Bečej uspešniji od Zrenjanina u izdavanju građevinskih dozvola

     

    Na spisku su tegljači Osovlje, Jelica, Dilj, Zmajevac i Vlajna, ledolomac Vučevo, teretnjak Zrenjanin, istovarivač Jegrička, skela Požarevac, tanker Obnica i tank 11051.

     

    Najskuplji u floti je teretnjak „Zrenjanin“, čija je vrednost procenjena na 11,1 milion dinara. Slede ledolomac vredan 6,6 miliona i istovarivač, koji prema proceni vredi 4,6 miliona dinara.

     

    Nadmetanje za flotu „Dunav Grupe Agregati“ u stečaju zakazano je za 8. jul.

     

    Prodaja nekoliko brodova „Dunav Grupe Agregati“ pokušana je i pre četiri godine. Tada je Privredni sud u Novom Sadu oglasio prodaju, putem usmenog javnog nadmetanja, šest brodova ove kompanije.

     

    Prodaja je pokušana da bi se namirilo dugovanje Razvojnoj banci Vojvodine u stečaju, u iznosu od 373,5 miliona dinara.

     

    Među tim brodovima nalazio se i brod „Zrenjanin“, otvoreni motorni teretnjak – sandučar, čija je vrednost bila procenjena na 104.200 evra.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    „Dunav Grupa Agregati“ je kompanija koja je svojevremeno, u postupku privatizacije, postala vlasnik zrenjaninskog „Brodarstva“.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija