• ODLOŽENA PRODAJA IMOVINE „BG MIBRAS“

    ZRENJANIN – Odložena je prodaja imovine firme „BG Mibras“ iz Beograda, koja je dve godine poslovala u pogonima i na farmama nekadašnjeg žitištanskog giganta „Agroživa“. Postupajući javni izvršitelj Dragan Nikolić oglasio je prodaju imovine „BG Mibras“ za danas, ali je bio obavezan da postupak prekine, jer je nadležni sud u Beogradu doneo 16. septembra privremenu […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    ODLOŽENA PRODAJA IMOVINE „BG MIBRAS“

    ZRENJANIN – Odložena je prodaja imovine firme „BG Mibras“ iz Beograda, koja je dve godine poslovala u pogonima i na farmama nekadašnjeg žitištanskog giganta „Agroživa“.

    Sedište kompanije “Agroživ” u Žitištu
    Sedište kompanije “Agroživ” u Žitištu

    Postupajući javni izvršitelj Dragan Nikolić oglasio je prodaju imovine „BG Mibras“ za danas, ali je bio obavezan da postupak prekine, jer je nadležni sud u Beogradu doneo 16. septembra privremenu meru prethodnog stečajnog postupka.

    -U skladu sa zakonskim odredbama od tog datuma bio sam u obavezi da prekinem postupak, što je i učinjeno. Privremena mera još uvek ne znači da će stečajni postupak biti i otvoren, i moguće je da se vrati postupak izvršenja – kaže javni izvršitelj Dragan Nikolić.

    Prodaja je bila zakazana za klanicu u Žitištu, čija je procenjena vrednost 50 miliona dinara, a na listi su bile i inkubatorska stanica i živinarska farma u Torku, imovina u banatskom Doru i Tordi, kao i oko 2.500 pokretnih stvari.

    Privremena mera prethodnog stečajnog postupka tumači se kao pokušaj da se kroz stečaj postigne bolja cena za imovinu ove firme, nego što bi se ostvarilo kroz prodaju preko izvršitelja.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija