• Od sutra skuplji struja i gas: Evo koliko će prosečno po domaćinstvu biti viši računi

    Za potrošače u Zrenjaninu, kao i u celoj Srbiji, od sutra će biti skuplji struja i gas. Savet Agencije za energetiku dao je saglasnost na odluku o ceni električne energije za garantovano snabdevanje, koje će se primenjivati počev od 1. maja.   Prosečna cena električne energije za domaćinstva biće veća za osam odsto u odnosu […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Od sutra skuplji struja i gas: Evo koliko će prosečno po domaćinstvu biti viši računi

    Za potrošače u Zrenjaninu, kao i u celoj Srbiji, od sutra će biti skuplji struja i gas. Savet Agencije za energetiku dao je saglasnost na odluku o ceni električne energije za garantovano snabdevanje, koje će se primenjivati počev od 1. maja.

     

    Prosečna cena električne energije za domaćinstva biće veća za osam odsto u odnosu na postojeću. To znači da će bez poreza i taksi iznositi 9,50 dinara po kilovat-satu, odnosno 13,31 dinar sa porezima i taksama.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Praznična super ponuda u „Ogrevu“: Ne dvoumite se, već iskoristite priliku!

     

    Agencija za energetiku dala je saglasnost i na odluke organa upravljanja 31 javnog snabdevača o novim cenama prirodnog gasa. I one će se primenjivati od 1. maja.

     

    Prosečna cena prirodnog gasa za sve kupce koji imaju pravo na javno snabdevanje po regulisanim cenama viša je za deset odsto. Po novom cenovniku iznosiće 4,13 dinara po kilovat-času, odnosno 4,55 dinara sa porezima i taksama.

     

    I nakon ove korekcije, cene električne energije i prirodnog gasa za domaćinstva, bez taksi i poreza, i dalje su jedne od najnižih u Evropi, poručuju iz Agencije za energetiku.

     

    Novi računi na kućne adrese stižu u junu

     

    Uz ova poskupljenja, prosečan mesečni račun za struju biće uvećan za oko 300 dinara, a za gas za oko 1.300 dinara.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Sve što vam treba za Prvi maj naći ćete u Gomex trgovinama po akcijskim cenama

     

    Poskupljenje struje i gasa svakako će opteretiti kućne budžete, posebno onih domaćinstava koji ove energente koriste za zagrevanje. Ipak, pošto će poskupljenje uslediti u maju, kada je grejna sezona završena, udar na novčanik biće ublažen zbog toga što će potrošnja biti manja.

     

    Treba reći i da će novi, uvećani računi, na kućne adrese stići u junu. Tada će potrošači preciznije znati koliko će njihov račun biti viši u odnosu na prethodni.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija