• Od nekada uglednih zrenjaninskih preduzeća ostale samo reklame (Foto)

    Građevinsko preduzeće „Aranžer“, baš kao i mnoga druga zrenjaninska preduzeća, odavno je prestalo sa radom. Glavna deoba stečajne mase obavljena je 2011. a stečaj u „Aranžeru“ je zaključen 23. januara 2014. godine. U pitanju je jedna od ovdašnjih firmi čijim radnicima, nakon neuspešne privatizacije i drugih transformacija, nisu isplaćena sva potraživanja.   PROČITAJTE JOŠ: Muče […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Od nekada uglednih zrenjaninskih preduzeća ostale samo reklame (Foto)

    Građevinsko preduzeće „Aranžer“, baš kao i mnoga druga zrenjaninska preduzeća, odavno je prestalo sa radom. Glavna deoba stečajne mase obavljena je 2011. a stečaj u „Aranžeru“ je zaključen 23. januara 2014. godine. U pitanju je jedna od ovdašnjih firmi čijim radnicima, nakon neuspešne privatizacije i drugih transformacija, nisu isplaćena sva potraživanja.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Muče vas vlaga i buđ u kući ili stanu? “House” ima jednostavno rešenje!

     

    Ako na nekom od pretraživača ukucate „Aranžer Zrenjanin“, nekada ugledno društveno preduzeće, koje se bavilo završnim radovima u građevinarstvu, možete pronaći na sajtovima na kojima se nešto prodaje ili kupuje. Kolekcionari su, naime, pre nekoliko godina na prodaju, između ostalog, ponudili značku i zastavicu sa logom ove firme.

     

    Ipak, „Aranžer“ je preživeo i na fasadi stare kuće pored magistralnog mosta kod zgrade Policijske uprave. Biće da su iz „Aranžera“ znali šta rade i da su to radili kvalitetno, kad je reklama preživela kiše, snegove i vrućine ko zna koliko decenija. Pa je čak nadživela i samo preduzeće.

     

    udarnik

     

    Od natpisa „Mideri“ ostalo samo – „deri“

     

    Takođe, kompleks zrenjaninske Fabrike čarapa „Udarnik“ trebalo bi da dobije sasvim drugu namenu. Na mestu gde se još nalazi, naime, moguće je da nikne novo mini stambeno naselje, koje su Zrenjaninci već krstili „Zrenjanin na vodi“. A jedna, nekada svetleća reklama, u ulici Vojvode Petra Bojovića, preživela je i stečaj, i likvidaciju, i bankrot, i još podseća na dobra stara vremena.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Ovako je Robert Prosinečki nekada reklamirao čarape “Udarnik” (Video)

     

    Baš kao i metalna konstrukcija na krovu zgrade pored Pešačkog mosta. Na toj konstrukciji se reklamirala zrenjaninska tekstilna firma „Mideri“, koju mnogi pamte po kvalitetnom donjem vešu i još kvalitetnijim kupaćim kostimima. „Miderima“ na krovu fali „mi“, a i „deri“ se jedva drži. Nema firme odavno, a izgleda ni nekog ko bi ovu konstrukciju skinuo.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    mideri

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija