• Od danas skuplja struja u Srbiji, poskupela i taksa za javni servis

    Od danas je u Srbiji poskupela električna energija, a potrošnja svakog kilovata biće 3,4 odsto skuplja nego do sada.   Odluku o povećanju cene električne energije za garantovano snabdevanje doneo je Savet Agencije za energetiku, dajući saglasnost na zahtev JP „Elektroprivreda Srbije”. Kako je obrazloženo, cena je utvrđena na osnovu maksimalno odobrenog prihoda, bez poreza […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Od danas skuplja struja u Srbiji, poskupela i taksa za javni servis

    Od danas je u Srbiji poskupela električna energija, a potrošnja svakog kilovata biće 3,4 odsto skuplja nego do sada.

     

    Odluku o povećanju cene električne energije za garantovano snabdevanje doneo je Savet Agencije za energetiku, dajući saglasnost na zahtev JP „Elektroprivreda Srbije”. Kako je obrazloženo, cena je utvrđena na osnovu maksimalno odobrenog prihoda, bez poreza i taksi. Dodaje se i da će nakon korekcije, prve od novembra 2019. godine, cena struje u Srbiji i dalje biti značajno niža od one u zemljama regiona i Evrope.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Svakog dana nova akcija: Specijaliteti sa roštilja po akcijskim cenama!

     

    Od prvog dana februara prosečna cena električne energije za kupce koji imaju pravo na garantovano snabdevanje po regulisanim cenama, u koje spadaju domaćinstva i mali kupci, biće 7,86 dinara po kilovat-satu. Dosadašnja je bila 7,3 dinara.

     

    Zbog pomenutog poskupljenja, prosečni račun domaćinstva biće od 100 do 150 dinara viši od dosadašnjeg. Nova cena struje biće iskazana na računima koji će na adrese potrošača stići u martu.

     

    Međutim, račun za struju biće viši već ovog meseca, ali ne zbog potrošnje električne energije već zbog uvećanja takse za javni servis, koja se obračunava na računima za struju.

     

    Od 1. januara taksa za javni servis je s 255 dinara povećana na 299 dinara.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Konobar, da platimo: Poskupele ugostiteljske usluge

    Ugostiteljske usluge u Srbiji su u martu, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u odnosu na mart 2022. godine poskupele za 9,7 odsto, pri čemu su najviše povećane cene prenoćišta, i […]