• Objavljeni novi pokrajinski javni pozivi za podsticanje zapošljavanja

    Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam raspisao je javne pozive i konkurse, u cilju realizacije programa i mera aktivne politike zapošljavanja. Ove mere predviđene su Pokrajinskim akcionim planom zapošljavanja za 2020. godinu.   Raspisani su konkursi za samozapošljavanje, novo zapošljavanje i za javne radove. Javni poziv za javne radove oročen je do 21. marta. Druga […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Objavljeni novi pokrajinski javni pozivi za podsticanje zapošljavanja

    Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam raspisao je javne pozive i konkurse, u cilju realizacije programa i mera aktivne politike zapošljavanja. Ove mere predviđene su Pokrajinskim akcionim planom zapošljavanja za 2020. godinu.

     

    Raspisani su konkursi za samozapošljavanje, novo zapošljavanje i za javne radove. Javni poziv za javne radove oročen je do 21. marta. Druga dva javna poziva aktuelna su do 27. marta.

     

    Pročitajte još: „Dijamant“ zapošljava nove radnike, prijavljivanje do 23. marta

     

    Po programu za samozapošljavanje, subvencija se odobrava licima opredeljenim za pokretanje privatnog biznisa za novoregistrovane delatnosti. Programom se posebno stimuliše samozapošljavanje nezaposlenih lica sa položenim stručnim ispitom ili licencom neophodnom za obavljanje delatnosti u skladu sa stečenim obrazovanjem. Stimuliše se i zapošljavanje osoba sa invaliditetom, žena i učesnika oružanih sukoba u periodu 1990-1999. Za ove ciljne grupe subvencija iznosi 362.000 dinara.

     

    Za ostale kategorije nezaposlenih, koji apliciraju za program za samozapošljavanje, kao i za ostale delatnosti, predviđena je subvencija u iznosu od 208.000 dinara. Lice koje registruje delatnost uz podršku programa za samozapošljavanje dužno je da delatnost obavlja najmanje 12 meseci. U obavezi je i da redovno uplaćuje doprinose za obavezno socijalno osiguranje najmanje godinu dana. Subvencija u iznosu od 208.000 dinara odobrava se za otvaranje novih radnih mesta poslodavcima sa područja AP Vojvodine koji pripadaju privatnom sektoru. Subvencija se može koristiti za troškove zapošljavanja nezaposlenih, ili za uplatu poreza i doprinosa za 12 meseci ugovorne obaveze.

     

    Pokrajinski sekretarijat finansira i javne radove

     

    Za javne radove kao meru zapošljavanja pravo učešća na javnom konkursu za organizovanje i sprovođenja javnih radova imaju udruženja koja imaju status pravnog lica. Projekti javnih radova traju do četiri meseca. Oblasti u kojima se sprovode su socijalne i humanitarne delatnosti, održavanje i obnavljanje javne infrastrukture, održavanje i zaštita životne sredine i prirode i kultura i turistička delatnost. Na javnim radovima radnici će biti angažovani po ugovoru o privremeno-povremenim poslovima. Njihova mesečna prinadležnost biće u visini do 22.000 dinara.

     

    Javni pozivi i konkursi Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam su objavljeni na sajtu Sekretarijata i na sajtu Nacionalne službe za zapošljavanje. Tekstovi javnih poziva i konkursa sadrže informacije o datom programu, visini iznosa sredstava i uslovima učešća. Obuhvataju i informacije o pravima i obavezama korisnika programa, dokumentaciji koja se prilaže uz zahtev za učešće, i drugo.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija