Ekonomija YTOP

OBEZBEĐEN POSAO ZA 32 OSOBE SA INVALIDITETOM

tanja-mijatovic-cedomir-janjic

ZRENJANIN – Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i direktorka zrenjaninske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje Tanja Mijatović danas su potpisali ugovor o sprovođenju javnih radova, po kojem će biti radno angažovane 32 osobe sa invaliditetom.

 

 

 

– Javni radovi za osobe sa invaliditetom su posebno interesantni i zadovoljan sam što će i ove godine, a po treći put zaredom, ova populacija naći posao zahvaljujući ovakvom projektu. Bitna nam je njihova radna aktivacija i uključivanje u redovne tokove, a siguran sam da će mnogi poslodavci iskoristiti priliku da zaposle te ljude – naglasio je gradonačlnik Janjić prilikom potpisivanja ugovora, podsećajući da se Grad Zrenjanin aktivno bori protiv najvećeg problema u regionu, a to je nezaposlenost.

 

Kako je naveo, u prethodnom periodu lokalna samouprava je imala uspeha u privlačenju investitora i investicija, a oni koji su u ovom gradu već deceniju uglavnom su proširivali delatnost i zapošljavali nove radnike.

 

– To je ono čime sam zadovoljan. Značajne napore ulažemo i u projekte aktivnog zapošljavanja, kao što su stručna praksa, prva šansa i javni radovi. I u resornom ministarstvu i Vladi Srbije razmišljaju u tom pravcu i zahvalan sam im na tome – zaključio je Janjić.

 

 

Direktorica zrenjaninske filijale NSZ Tanja Mijatović podsetila je da je ovo treći put da se zajedno sa Gradom Zrenjaninom organizuju javni radovi.

 

– U Srednjobanatskom okrugu ove godine javni radovi se finansiraju u ukupnom iznosu od 11 miliona dinara, za 96 osoba sa invaliditetom i još pet miliona za ostala nezaposlena lica. Ovaj javni rad nosi naziv „Ažuriranje baze podataka“ i on će imati očiglednu društvenu korist – naglasila je Mijatović.

 

Osobe koje su uključene u projekat javnih radova od danas će početi da rade.

Podeli članak
sinovoz
FAM