• Novi vlasnik preuzeo zgrade: Prodat deo imovine Fabrike lekova „Jugoremedija“

    Novi vlasnik poslovnih zgrada u Nišu, koje su bile u vlasništvu Fabrike lekova „Jugoremedija“ iz Zrenjanina, preuzeo je te objekte. To je u svom izveštaju objavio Radovan Savić, stečajni upravnik propale zrenjaninske farmaceutske kompanije.   Na prodaju su ponuđene tri poslovne zgrade u Nišu, po početnoj ceni od 48.572.164 dinara. Jedan od tih objekata je […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Novi vlasnik preuzeo zgrade: Prodat deo imovine Fabrike lekova „Jugoremedija“

    Novi vlasnik poslovnih zgrada u Nišu, koje su bile u vlasništvu Fabrike lekova „Jugoremedija“ iz Zrenjanina, preuzeo je te objekte. To je u svom izveštaju objavio Radovan Savić, stečajni upravnik propale zrenjaninske farmaceutske kompanije.

     

    Na prodaju su ponuđene tri poslovne zgrade u Nišu, po početnoj ceni od 48.572.164 dinara. Jedan od tih objekata je izgrađen bez odobrenja za gradnju. Preostala dva imaju odobrenje za gradnju, ali ne i za upotrebu.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Preduzeće GLM-RS raspisalo još jedan konkurs za posao: Potreban knjigovođa

     

    U svom izveštaju, koji je podneo Privrednom sudu u Zrenjaninu, pred kojim se vodi stečajni postupak u „Jugoremediji“, Radovan Savić je naveo da je na javnom nadmetanju bilo pet učesnika. Poslovne zgrade, za 50 miliona dinara, kupilo je preduzeće „Triple Crown“ iz Beograda. U pitanju je društvo sa ograničenom odgovornošću za proizvodnju i promet elektronskih aparata. Nije saopšteno šta novi gazda planirana sa kupljenim objektima u Nišu.

     

    radovan savić
    Stečajni upravnik Radovan Savić

     

    Stečaj u fabrici „Jugoremedija“ otvoren pre deset godina

     

    Rešenjem Privrednog suda u Zrenjaninu, stečajni postupak u „Jugoremediji“ je otvoren 27. decembra 2012. godine i još mu se ne nazire kraj. Zahtev za otvaranje stečaja tada je podnela „Hipo Alpe Adrija banka“ sa kojom je zrenjaninska fabrika krajem aprila 2011. sklopila ugovor o restruktuiranju kredita. Tom prilikom je konstatovano da je račun dužnika u neprekidnoj blokadi 367 dana, te da fabrika nije u mogućnosti da ispunjava svoje novčane obaveze prema poveriocu.

     

    PROČITAJTE JOŠ: MLEKOPRODUKT zapošljava radnike u proizvodnji i magacinu

     

    Od tada je prošlo deset godina, stečaj još nije završen, niti je obnovljena proizvodnja u „Jugoremediji“. Doduše, proizvodni pogoni su jedno vreme bili u upotrebi, dok ih je koristio zakupac, novosadsko preduzeće „Union medik“, ali je ova saradnja u međuvremenu neslavno okončana, pa se zakupac povukao iz Zrenjanina.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija