Ekonomija

NOVI PLANOVI “DREKSLMAJERA”

ZRENJANIN – Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam, Ivan Đoković posetio je nemačku kompaniju “Drekslmajer” u Zrenjaninu, gde je sa predstavnicima uprave obišao proizvodne hale i pogone. Predstavljanju kompanije prisustvovao je i pomoćnik pokrajinskog sekretara za oblast privrede Branislav Bandić.

drekslmajer

Kompanija “Drekslmajer” sa sedištem u Zrenjaninu i logističkom ispostavom u Kragujevcu, bavi se proizvodnjom kablovskih snopova za automobilsku industriju, kao i proizvodnjom elekrične i elektronske opreme za motorna vozila.

Pored činjenice da ova nemačka kompanija u Vojvodini zapošljava 1.500 ljudi, Đoković je naveo da plate i doprinose za zaposlene kompanija obezbeđuje na vreme i ima određen stepen kretanja zaposlenih u zavisnosti od toga da li se pojedini modeli proizvode.

– Plan kompanije “Drekslmajer” je da u naredne dve godine investira iznos između 12 i 18 miliona evra i zaposli od 800 do 1.200 lica. U tom poduhvatu su imali pomoć Republike Srbije. Prepoznajemo njihov potencijal i kao Pokrajinska vlada i Sekretarijat, jer imaju kapacitet da angažuju novu radnu snagu i tako utiču na rešavanje problema nezaposlenosti –  rekao je Đoković i izrazio spremnost da se iz budžeta za narednu godinu izdvoje sredstva sa kojima će im se pružiti podrška, a sve u skladu sa programskim opredeljenjima i mogućnostima na nivou Pokrajinske vlade i Sekretarijata.

Podeli članak
sinovoz
FAM