• NOVA VELIKA INVESTICIJA U FABRICI KOŽE „DAFAR“ (FOTO)

    ZRENJANIN – Postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda Fabrike kože „Dafar“ u Zrenjaninu danas je svečano pustio u rad predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, u prisustvu gradonačelnika Zrenjanina Čedomira Janjića i menadžmenta ovog preduzeća.     – Ovo je sjajna kompanija, izvozno orijentisana, koja elemente od kože izvozi za najeminentnije svetske proizvođače. Ova investicija je pomognuta […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    NOVA VELIKA INVESTICIJA U FABRICI KOŽE „DAFAR“ (FOTO)

    ZRENJANIN – Postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda Fabrike kože „Dafar“ u Zrenjaninu danas je svečano pustio u rad predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, u prisustvu gradonačelnika Zrenjanina Čedomira Janjića i menadžmenta ovog preduzeća.

     

     

    – Ovo je sjajna kompanija, izvozno orijentisana, koja elemente od kože izvozi za najeminentnije svetske proizvođače. Ova investicija je pomognuta od Pokrajinske vlade sa iznosom od 36 miliona dinara, čime pokazujemo da pomažemo, pre svega, srednjim i malim domaćim kompanijama, koje učestvuju u izvozu – naglasio je Mirović, prilikom puštanja postrojenja u pogon, podsećajući da je izvoz u Vojvodini za godinu dana porastao za 20 posto.

     

     

    On je kazao da je važno istaći da se fabrika „Dafar“ razvija na mestu gde je pre toga bila takođe kožara, ali koja je propala u prošlim vremenima.

     

    – Ova kompanija je obnovila i unapredila proizvodnju, a zapošljava više od 110 radnika – istakao je Mirović, najavljujući da će pokrajina u Zrenjanin investirati značajna sredstva, ne samo u oblasti privrede, već i infrastrukture.

     

     

    Kako je naveo, od zrenjaninske lokalne samouprave se očekuje učešće na važnim konkursima. Među najavljenim investicijama Mirović je pobrojao rekonstrukciju Gradskog stadiona u Karađorđevom parku, ali i pripremu projektne dokumentacije za gradnju četiri trake puteva Zrenjanin – Novi Sad i Zrenjanin – Borča.

     

     

    Predsednik Upravnog odbora kompanije „Dafar“ Zoran Galović zahvalio na podršci koju je kompanija dobila i od Pokrajine i od ostalih struktura vlasti.

     

    – Proširenjem kapaciteta mi se naslanjamo na stočarsku i klaničnu proizvodnju. Ovo je odličan primer saradnje privrede i Pokrajinske vlade, jer se na ovakav način podstiče domaća proizvodnja. Puštanjem u rad pogona za prečišćavanje otpadne vode stvorili smo mogućnosti za proširenje kapaciteta u narednim godinama, što je naš plan, jer u 2020. godini želimo da povećamo obim proizvodnje i izvoza za 50 posto – najavio je Galović.

     

     

    O izgradnji prečistača pohvalno se izrazio i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.

     

    – Ovo je primer jedne od retkih uspešnih privatizacija u Zrenjaninu, a model koji primenjuju u prečišćavanju otpadnih voda je onaj koji ćemo i mi sigurno uvrstiti u razmatranje kada budemo radili gradski prečistač otpadnih voda – najavio je Janjić.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija