• Niču novi proizvodni pogoni i hale u industrijskim zonama (Foto)

    U skoro svim zrenjaninskim industrijskim zonama niču novi proizvodni pogoni i hale, saopšteno je danas iz Kabineta gradonačelnika Zrenjanina, uz napomenu da je posebno značajno što u strukturi novih investitora preovlađuju preduzeća iz našeg grada. Nastavlja se i trend proširenja proizvodnje od strane investitora iz drugih zemalja.   U zoni „Bagljaš – aerodrom“ je u […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Niču novi proizvodni pogoni i hale u industrijskim zonama (Foto)

    U skoro svim zrenjaninskim industrijskim zonama niču novi proizvodni pogoni i hale, saopšteno je danas iz Kabineta gradonačelnika Zrenjanina, uz napomenu da je posebno značajno što u strukturi novih investitora preovlađuju preduzeća iz našeg grada. Nastavlja se i trend proširenja proizvodnje od strane investitora iz drugih zemalja.

     

    U zoni „Bagljaš – aerodrom“ je u toku izgradnja nove hale, površine oko 6.500 kvadratnih metara. Investitor je deo kompanije „Fiva“, „R&W“, a radove finansira „H&S korporacija“ iz Subotice. Planirano je da u buduću halu bude preseljena belgijska kompanija „Talent 4 Blinds“, koja trenutno posluje u zakupljenom prostoru u industrijskoj zoni „Jugoistok“ i koja se bavi proizvodnjom različitih vrsta roletni i dekoracija za prozore. Rok za završetak svih radova je avgust naredne godine.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Diplomirao na Pravnom fakultetu, a zarađuje vozeći kamione u Evropi

     

    Konture savremenog poslovnog objekta dobija i budući distributivni centar kompanije „Keramika Jovanović“, kod prvog ulaza u zonu „Jugoistok“. Završena je izgradnja letos započete hale, a u toku je parterno uređenje okolnog prostora i pristupnih saobraćajnica.

     

    U industrijskoj zoni „Istok“ proizvodnu halu podiže zrenjaninsko preduzeće „General solutions“. Na površini od oko 1.600 kvadratnih metara ova firma, koja trenutno radi u zakupljenom prostoru nekadašnje fabrike tepiha, planira da proizvodi metalne delove, sklopove i strukture i da pruža usluge pakovanja svih veličina za proizvodna postrojenja.

     

    proizvodni pogoni
    Foto: Grad Zrenjanin

     

    Simo Salapura: Privredni razvoj Zrenjanina se ne može zaustaviti

     

    Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura je istakao da se privredni razvoj Zrenjanina ne može zaustaviti.

     

    – Novi pogoni koji se grade, ili već uspešno posluju u našim industrijskim zonama, neminovno su doveli i do razvoja drugih privrednih grana, prvenstveno građevinarstva. Investitori najbolje znaju da je ovo grad koji ima perspektivu. Kako inače objasniti da je u Zrenjaninu ove godine prodato neizgrađeno građevinsko zemljište u vrednosti od ukupno 60 miliona dinara. Najveći deo prodatih površina biće iskorišćen za gradnju novih stanova ili proizvodnih pogona – naglasio je Salapura.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    On je dodao da se kao atraktivno mesto za gradnju pojavljuje i područje oko Banje „Rusanda“ u Melencima, gde se očekuju nova ulaganja koja će unaprediti ponudu ovog banjskog kompleksa.

     

    proizvodni pogoni
    Foto: Grad Zrenjanin

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    1. Ali ćemo tebe gradonačelniče brzo da zaustavimo, kao i tvog predsednika u Beogradu, jer naš nije.

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija