• Nestala dokumentacija: Poslovanje firme obavijeno velom tajne

    Poverioci preduzeća „MDN Agri“ iz Zrenjanina po svemu sudeći će ostati kratkih rukava kad se, nakon bankrotstva, svedu konačni računi.   Prema izveštaju koji je stečajna upravnica Dragica Arsić pripremila za prvo ročište, zakazano za 3. mart u Privrednom sudu u Zrenjaninu, dugovi ovog nekad uglednog preduzeća daleko nadmašuju vrednost imovine. Koliko tačno, nemoguće je […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Nestala dokumentacija: Poslovanje firme obavijeno velom tajne

    Poverioci preduzeća „MDN Agri“ iz Zrenjanina po svemu sudeći će ostati kratkih rukava kad se, nakon bankrotstva, svedu konačni računi.

     

    Prema izveštaju koji je stečajna upravnica Dragica Arsić pripremila za prvo ročište, zakazano za 3. mart u Privrednom sudu u Zrenjaninu, dugovi ovog nekad uglednog preduzeća daleko nadmašuju vrednost imovine. Koliko tačno, nemoguće je reći jer poslovna dokumentacija ne postoji. Ne poseduje je ni bivši direktor preduzeća Nebojša Antonijević, a nema je ni knjigovodstvena agencija koja je vodila knjige „MDN Agri“.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Na prodaju trosobna kuća u naselju Putnikovo (Foto)

     

    Ni država se nije pokazala, pošto odgovore na zahteve poslate različitim državnim institucijama Arsić nije dobila. Da li će ih dobiti do ročišta, pitanje je.

     

    „MDN Agri“, preduzeće je koje je 2003. u Bavaništu osnovao Staniša Milić, uspešno je poslovalo do 2020. godine. Bavilo se ratarstvom, stočarstvom, imalo je savremenu farmu krava, štale, muzilište, svoju benzinsku stanicu… Zapalo je u probleme, bar kako sada izgleda, početkom prošle godine, da bi u avgustu promenilo sedište i osnivača. Nova adresa mu je postala Saveznička ulica u Zrenjaninu, a novi osnivač i direktor Nebojša Antonijević.

     

    Novembra prošle godine, jedan od najvećih poverilaca, „Agroglobe“ iz Novog Sada, zatražio je pokretanje prethodnog stečajnog postupka, s obrazloženjem da stečajni dužnik ne izmiruje svoje obaveze, te da se imovina dužnika razvlači, a dokumentacija uništava. Postupak je pokrenut, ali ni to nije bilo dovoljno, pa je zrenjaninski Privredni sud po hitnom postupku otvorio stečaj i stavio zabranu raspolaganja imovinom.

     

    Ne zna se ni ko su dužnici

     

    Stečajna upravnica Dragica Arsić je obavestila moguće poverioce o tome da je stečaj otvoren i da će se završiti bankrotstvom. A ko su sve dužnici, ne zna ni Arsić jer poslovnih knjiga jednostavno nema. Početkom februara urađen je popis imovine „MDN Agri“ i napravljena procena vrednosti imovine na osnovu opštih kriterijuma, s obzirom na to da poslovni papiri ne postoje.

     

    Prema procenama, vrednost objekata i opreme je ukupno 98 miliona dinara. Oprema je u lošem stanju, oštećena i neupotrebljiva. Objekti su pod izvršenjima i hipotekom. Neki poverioci su svoj dug „naplatili“ samovoljno, pa u izveštaju stečajne upravnice stoji da će pokušati da je vrati u stečajnu masu.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Koliko je preduzeće dužno, saznaće se, valjda, ako se jave i drugi potencijalni poverioci, osim preduzeća „Agroglobe“. Zanimljivo je da je jedan od poverilaca i Poreska uprava, kojoj „MDN Agri“ duguje nešto više od 17 miliona dinara.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija