• Neko se baš opario: Čak 60 milionera više u odnosu na prethodnu godinu

    Poreska uprava Srbije je objavila da su na području koje pokriva njena filijala u Zrenjaninu podnete 464 prijave za utvrđivanje godišnjeg poreza na dohodak građana za 2021. godinu.   To znači da je na našem području registrovano čak 60 milionera više u odnosu na godinu dana ranije, kada ih je bilo 404. Podaci za 2019. […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Neko se baš opario: Čak 60 milionera više u odnosu na prethodnu godinu

    Poreska uprava Srbije je objavila da su na području koje pokriva njena filijala u Zrenjaninu podnete 464 prijave za utvrđivanje godišnjeg poreza na dohodak građana za 2021. godinu.

     

    To znači da je na našem području registrovano čak 60 milionera više u odnosu na godinu dana ranije, kada ih je bilo 404. Podaci za 2019. su pokazivali da ih je bilo prijavljeno 395, što znači da je broj milionera na našem području u porastu.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Budi deo uspešnog tima: Kafe restoran „Borsalino“ zapošljava

     

    Poreska uprava Republike Srbije je, inače, primila ukupno 34.753 prijave za utvrđivanje godišnjeg poreza na dohodak građana za prošlu godinu.

     

    Obavezu prijavljivanja godišnjeg poreza na dohodak imali su građani koji su u 2021. ostvarili dohodak veći od 3.268.224 dinara, odnosno veći od trostruke prosečne godišnje zarade po zaposlenom isplaćene u Srbiji u toj godini, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Na prodaju poljoprivredno zemljište u katastarskoj opštini Melenci

     

    Najviše prijava podneto je od fizičkih lica sa teritorije koju pokriva Odsek za koordinaciju poreske kontrole Beograd – ukupno 22.978. Sledi teritorija koju pokriva Odsek za koordinaciju poreske kontrole Novi Sad, u čijoj nadležnosti je i filijala u Zrenjaninu – 7.010 prijava. Na trećem mestu je teritorija koju pokriva Odsek za koordinaciju poreske kontrole Kragujevac – 2.740 prijava.

     

    Najčešća prijavljivana zanimanja menadžer, direktor…

     

    Od sto najvećih prijavljenih prihoda, 69 odsto pripada obveznicima sa teritorije koju pokriva Odsek za koordinaciju poreske kontrole Beograd. Među njima, 88 lica su domaći državljani, a 12 strani.

     

    Najčešća prijavljivana zanimanja su menadžer, direktor, inženjer, ekonomista, pravnik… Čak 91 odsto prijavljenih je muškog pola.

     

    Prijavljeni prihodi za prvih sto podnosilaca poreskih prijava sa najvećim iskazanim prihodima kreću se u rasponu od oko 100 do oko 2.115 miliona dinara.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Osim ovih, Poreska uprava Republike Srbije neće objavljivati druge statističke podatke u vezi sa godišnjim porezom na dohodak građana.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Konobar, da platimo: Poskupele ugostiteljske usluge

    Ugostiteljske usluge u Srbiji su u martu, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u odnosu na mart 2022. godine poskupele za 9,7 odsto, pri čemu su najviše povećane cene prenoćišta, i […]