• NEKE FIRME SU U STEČAJU I PO DESET GODINA

    ZRENJANIN – Agencija za licenciranje stečajnih upravnika objavila je listu aktivnih stečajeva. Na toj listi nalazi se i veliki broj zrenjaninskih preduzeća koja su u stečaju i po deset godina.     Jedan od najdužih stečajnih postupaka je onaj u nekadašnjem trgovinskom preduzeću „Gvožđar“, koji je pokrenut 5. juna daleke 2007. godine. Na listi su […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    NEKE FIRME SU U STEČAJU I PO DESET GODINA

    ZRENJANIN – Agencija za licenciranje stečajnih upravnika objavila je listu aktivnih stečajeva. Na toj listi nalazi se i veliki broj zrenjaninskih preduzeća koja su u stečaju i po deset godina.

     

    gvožđar
    Upravna zgrada „Gvožđara“

     

    Jedan od najdužih stečajnih postupaka je onaj u nekadašnjem trgovinskom preduzeću „Gvožđar“, koji je pokrenut 5. juna daleke 2007. godine. Na listi su i „Agroživ Juko“, iz 2008, Fabrika čarapa „Udranik“ iz 2009, a iz iste godine je otvoren i stečaj u Šećerani.

     

    Stečaj u pivari traje od 2010. godine, kao i stečaj u „Autoprevozu“. Pod aktivnim stečajevima vodi se i stečaj u GIK „Banat“, „Luksolu“ i brodogradilištu „Begej“.

     

    Na spisku su i Fabrika lekova „Jugoremedija“, „Žitoprodukt“, a dosta dugo traju i stečajni postupci u Zemljoradničkoj zadruzi Ečka i „Mužljanskim ritovima“.

     

    Od prošle godine stečaj je otvoren u još jednoj zemljoradničkoj zadruzi, „Bratstvo jedinstvo“ iz Neuzine.

     

    Kod stečajeva koji traju više od pet godina, razlog što već nisu okončani leži uglavnom u nerešenim imovinsko – pravnim odnosima, ili kao u slučaju čarapare, zbog podnetog zahteva o restituciji.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija