• NEKA NAROD ZNA: Ove firme su zapošljavale radnike na crno!

    Od 5. septembra kada je Ministarstvo za rad Srbije objavilo na svom sajtu nazive 21 firme u kojima su zatečeni radnici „na crno“ ili su inspektori u njima utvrdili različite nepravilnosti, dva meseca kasnije na listi se nalazi više od 1.000 preduzeća ali i pojedinaca koji su svoje poslove obavljali mimo zakona.   Na spisku […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    NEKA NAROD ZNA: Ove firme su zapošljavale radnike na crno!

    Od 5. septembra kada je Ministarstvo za rad Srbije objavilo na svom sajtu nazive 21 firme u kojima su zatečeni radnici „na crno“ ili su inspektori u njima utvrdili različite nepravilnosti, dva meseca kasnije na listi se nalazi više od 1.000 preduzeća ali i pojedinaca koji su svoje poslove obavljali mimo zakona.

     

    Na spisku se nalaze i neki neregistrovani subjekti i poslodavci iz srednjeg Banata, a portal zrenjaninski.com otkriva o kome je reč.

     

    Kada je reč o neregistrovanim subjektima, na 22. mestu ove neslavne liste nalazi se frizerski salon Sanje Barjaktarov. Inspekcija je utvrdila da nezakonito posluju i Martina Brklja iz Lukićeva, koja pruža usluge posluživanja pića, kao i Snežana Mojin, koja pruža usluge popravke odeće. Rešenjem, na osnovu člana 33. stav 6. Zakona o inspekcijskom nadzoru, ovim dvema poslednjim preduzetnicama je naloženo da, bez odlaganja, a najkasnije u roku od osam dana od dana prijema rešenja, pokrenu postupak za upis u osnovni registar kod Agencije za privredne registre. Ujedno im je zabranjeno da obavljaju delatnost do ispunjenja za to propisanih uslova.

     

    Kada je reč o poslodavcima kod kojih su zatečeni radnici koji su radili na crno, na ovoj listi se, kako saznaje portal zrenjaninski.com, nalaze preduzetnička radnja „Kroneri 023“, u kojoj je inspekcija zatekla tri neprijavljena radnika, zatim Udruženje „Atelje Miki“, koje se bavi uslugom pripremanja i posluživanja pića (dva radnika na crno), trgovinska radnja i komision „Ji Ji Guiling“ (dva radnika), trgovinsko – pekarska radnja „Feniks Džep“ iz Neuzine i ugostiteljska radnja „LA Naša priča“ iz Lazareva.

     

    Na spisku poslodavaca koji su „uhvaćeni“ da zapošljavaju radnike na crno nalaze se i građevinsko – molerska radnja „MDN enterijeri“ iz Zrenjanina, kojoj je inspekcija izdala rešenje o zabrani rada i protiv koje je pokrenut prekršajni postupak, onda samostalna trgovinska radnja „Detex“, takođe iz Zrenjanina, pa ugostiteljska radnja „Smile 023“, kao i trgovačka radnja „Čisto 023“.

     

    Dva neprijavljena radnika zatečena su i u zrenjaninskom kafiću „Firma“, a zapisnikom je naloženo da se sa zatečenim licima zaključi ugovor o radu i podnese prijava na obavezno socijalno osiguranje.

     

    Po jedan radnik na crno otkriven je i u trgovinskoj radnji „Kamelija SRL“, „Eko prevozu“, firmi „Integritas JMJ“ i ugostiteljskoj radnji, pekari i trgovini „Popeye 023“, svi iz Zrenjanina.

     

    Na ovom spisku nalaze se još i „Maksi prevoz“, pekara „Budućnost 023“, frizersko kozmetički salon „Fashion look 023“, kao i Jovan Stojanović PR taxi prevoz.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    1. Molim Vas,a gde su imena kafica,picerija,restorana,prodavnica…..da li su oni zasticeni ko beli medvedi?sta je sa Renesansom,Ultrom,Kovacem,Grinfildom,Domacinom…….i mnogim drugim restoranima.Plate daju na ruke,nema ugovora o radu,stalno neke pretnje i ucene dokle!!!!!!

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Konobar, da platimo: Poskupele ugostiteljske usluge

    Ugostiteljske usluge u Srbiji su u martu, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u odnosu na mart 2022. godine poskupele za 9,7 odsto, pri čemu su najviše povećane cene prenoćišta, i […]