• Najveći poverilac kupio preduzeće „Legus energy“ po početnoj ceni

    Perlesko preduzeće „Legus energy“ konačno je prodato, i to po početnoj ceni od 22 miliona dinara. Kupio ga je najveći poverilac i podnosilac zahteva za otvaranje stečaja, beogradsko preduzeće „EOS Matrix“.   Kao što je portal zrenjaninski.com pisao, preduzeće „Legus energy“, dok je radilo, proizvodilo je pelet i briket za grejanje.   U finansijskim problemima […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Najveći poverilac kupio preduzeće „Legus energy“ po početnoj ceni

    Perlesko preduzeće „Legus energy“ konačno je prodato, i to po početnoj ceni od 22 miliona dinara. Kupio ga je najveći poverilac i podnosilac zahteva za otvaranje stečaja, beogradsko preduzeće „EOS Matrix“.

     

    Kao što je portal zrenjaninski.com pisao, preduzeće „Legus energy“, dok je radilo, proizvodilo je pelet i briket za grejanje.

     

    U finansijskim problemima je od 2013. godine, kada je u potpunosti obustavilo plaćanje, pa je stečaj pokrenulo preduzeće „Eos matrix“ iz Beograda, kojem je stečajni dužnik ostao dužan oko 500.000 evra. U trenutku pokretanja stečaja, pre tačno godinu dana, račun perleskog preduzeća bio je u blokadi na 65 miliona dinara.

     

    Pred kraj stečaja istavljeni su i računi prodaje. Evo koliko je koštala prodaja jednog malog preduzeća, bez zaposlenih.

     

    Procena vrednosti imovine koštala je 210.000 dinara, troškovi oglašavanja 394.760, tarife Agencije za licenciranje stečajnih upravnika koštale su 320.000, a obezbeđenje imovine 3,7 miliona dinara.

     

    Nagrada stečajnog upravnika za uspešnu prodaju i praktično okončanje stečaja iznosi 427.411 dinara.

     

    Na ove troškove valja dodati i redovne troškove u stečaju koji nisu izmirivani, jer nije bilo novaca. U te troškove spadaju knjigovodstvene usluge, usluge advokata, predujam za stečaj, trošak stečajnog upravnika…

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    Tagovi:

  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Konobar, da platimo: Poskupele ugostiteljske usluge

    Ugostiteljske usluge u Srbiji su u martu, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u odnosu na mart 2022. godine poskupele za 9,7 odsto, pri čemu su najviše povećane cene prenoćišta, i […]