• NAJVEĆI IZVOZ U NEMAČKU

    ZRENJANIN – Iako se privreda srednjeg Banata dugo godina dičila velikim suficitom u spoljnotrgovinskoj razmeni, odnosno činjenicom da mnogo više izvozi nego što uvozi, situacija se poslednje godine menja. Izvoz je i dalje veći od uvoza ali u odnosu na prošlu godinu, skor je niži za skoro 20 odsto. Na listi najvećih izvoznika i dalje […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    NAJVEĆI IZVOZ U NEMAČKU

    ZRENJANIN – Iako se privreda srednjeg Banata dugo godina dičila velikim suficitom u spoljnotrgovinskoj razmeni, odnosno činjenicom da mnogo više izvozi nego što uvozi, situacija se poslednje godine menja. Izvoz je i dalje veći od uvoza ali u odnosu na prošlu godinu, skor je niži za skoro 20 odsto.

    Pogoni italijanske kompanije “Pompea”
    Pogoni italijanske kompanije “Pompea”

    Na listi najvećih izvoznika i dalje je Dreksmajer, a slede ga obe uljare iz regiona, “Dijamant” i “Banat” iz Nove Crnje.

    Lista uvoznika nešto je drugačija: i na njoj prednjači Dreksmajer ali tu su i Pompea i Fulgar, pa Mekaplast i Gece.

    Najveći suficit ostvarili su uljarci ali se na ovom spisku pojavljuje i firma Van Drunen farms iz Banatskog Karađorđeva.

    I dalje najviše izvozimo u Nemački i Italiju, zahvaljujući činjenici da su i najveće kompanije koje posluju na srednjebanatskom tržištu upravo iz ove dve zemlje. naravno, najviše iz ovih zemalja i uvozimo.

    Najveći obim spoljnotrgovinske razmene, čak 85 odsto, ostvaruje se u Zrenjaninu, slede Novi Bečej, Žitište i Nova Crnja a na poslednjem mestu našla se opština Sečanj

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija