• NAJVEĆI DOMAĆI POSLODAVAC U REGIONU

    „Gomeks“ završio uspešno još jednu poslovnu godinu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    NAJVEĆI DOMAĆI POSLODAVAC U REGIONU

    ZRENJANIN – Kompanija „Gomeks“ iz Zrenjanina obeležava 21 godinu uspešnog poslovanja. Porodična firma koja je počela sa samo tri zaposlena stigla je do kompanije koja zapošljava 1.319 radnika, što je najviše u Zrenjaninu u kategoriji domaćih poslodavaca.

    Rukovodstvo kompanije na čelu sa Goranom Kovačevićem (levo)
    Rukovodstvo kompanije na čelu sa Goranom Kovačevićem (levo)

    – Poslovnu godinu završili smo sa 121 maloprodajnim objektom, što je jedan više u odnosu na 2015. ali i sa osam zatvorenih. Došli smo u situaciju i da zatvaramo prodavnice i to ne zato što su neprofitabilne, nego zato što ne zadovoljavaju naše standarde – rekao je na konferenciji za novinare direktor „Gomeksa“ Goran Kovačević, dodajući da su u kompaniji ponosni što imaju tri distributivna centra.

    Ukupan promet „Gomeksa“ u 2015. godini bio je 75,5 miliona evra, a dobitak 1,6 miliona evra. U narednom periodu kompanija planira dalje širenje, pre svega, na teritoriji Beograda i dela Srema. Takođe, biće renovirane i prodavnice koje još nisu rekonstruisane, a u maloprodajnim objektima povećava se energetska efikasnost. Prošle godine urađeno je novo brendiranje kompanije. Ulaže se mnogo i u privatne robne marke, kojih sada ima pet.

    Predstavljeni podaci o poslovanju
    Predstavljeni podaci o poslovanju

    „Gomeks“ očekuje i dalji razvoj lojalti programa – do danas je aktivirano 180.000 „Kartica  brojalica“, a osim u „Gomeksu“ kartica poverenja može se koristiti kod još 50 eksternih partnera. Dalji razvoj kartičarstva jedan je od prioritetnih ciljeva u ovoj godini. „Gomeks“ je, po rečima Kovačevića, i društveno odgovorna kompanija.

    – Za mene je najbolji primer društveno odgovornog ponašanja, pre svega platiti porez, isplatiti plate radnicima i obaveze dobavljačima. Mi to i činimo, pa smo čak uspeli i da povećamo plate. Naša odluka je da od onoga što preostane ulažemo u kulturu, pa smo tako već godinama generalni sponzor zrenjaninskog pozorišta. Pomažemo i druge kulturne manifestacije i učestvujemo u humanitarnim akcijama – rekao je Kovačević i dodao da, kako sada kompanija posluje i u drugim gradovima, namera je da se i tamo uključi u društveni život sredine.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    Tagovi:

  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija