• NACIONALNA SLUŽBA ZA ZAPOŠLJAVANJE RASPISALA KONKURSE

    BEOGRAD – Nacionalna služba za zapošljavanje raspisala je 14. februara javne pozive/konkurse, u cilju realizacije programa i mera aktivne politike zapošljavanja predviđenih programom rada za 2018. godinu.     Do aprila 2018. oročena su četiri javna poziva. Konkursi za organizovanje sprovođenja javnih radova na kojima se angažuju nezaposlena lica i nezaposlene osobe sa invaliditetom otvoreni […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    NACIONALNA SLUŽBA ZA ZAPOŠLJAVANJE RASPISALA KONKURSE

    BEOGRADNacionalna služba za zapošljavanje raspisala je 14. februara javne pozive/konkurse, u cilju realizacije programa i mera aktivne politike zapošljavanja predviđenih programom rada za 2018. godinu.

     

    Nacionalna služba za zapošljavanje
    Nacionalna služba za zapošljavanje

     

    Do aprila 2018. oročena su četiri javna poziva. Konkursi za organizovanje sprovođenja javnih radova na kojima se angažuju nezaposlena lica i nezaposlene osobe sa invaliditetom otvoreni su do 2. aprila, dok su javni pozivi nezaposlenima i nezaposlenima romske nacionalnosti za dodelu subvencije za samozapošljavanje otvoreni do 16. aprila.

     

    Ostali javni pozivi/konkursi su otvoreni do 30. novembra: programi novog zapošljavanja, stručna praksa, sticanje praktičnih znanja, obuka na zahtev poslodavca i programi za zapošljavanje osoba sa invaliditetom (OSI) – subvencija zarade za OSI bez radnog iskustva i konkurs za refundaciju troškova podrške OSI koje se zapošljavaju pod posebnim uslovima.

     

    Javni pozivi i konkursi Nacionalne službe za zapošljavanje su objavljeni na sajtu NSZ. Tekstovi javnih poziva/konkursa sadrže informacije o datom programu, visini iznosa sredstava, uslovima učešća, pravima i obavezama korisnika programa, dokumentaciji koja se prilaže uz zahtev za učešće, i drugo. Informacije o javnim pozivima i konkursima sva zainteresovana lica mogu dobiti u Filijali za zapošljavanje Zrenjanin ili putem Pozivnog centra NSZ, pozivom na broj: 0800/300-301 (besplatan poziv iz fiksne telefonije).

     

    Akcionim planom zapošljavanja za 2018. godinu, koji je usvojila Vlada Srbije, predviđeno je da za aktivne mere zapošljavanja ove godine bude izdvojeno 3,65 milijardi dinara iz sredstava Nacionalne službe, kao i dodatnih 550 miliona dinara za osobe sa invaliditetom.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    Tagovi:

  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija