Ekonomija Vesti Zrenjanin

Nacionalna služba za zapošljavanje raspisala 13 javnih poziva i konkursa

nacionalna služba za zapošljavanje

Nacionalna služba za zapošljavanje je raspisala 13 javnih poziva i konkursa, putem kojih će, kroz direktnu finansijsku podršku poslodavcima i nezaposlenima, biti uključeno više od 18.000 osoba sa evidencije nezaposlenih.

 

Za ove namene opredeljeno je 5,7 milijardi dinara, od čega je 550 miliona izdvojeno za osobe sa invaliditetom.

 

PROČITAJTE JOŠ: Caffe Piccolo zapošljava, novi konkurs je raspisan danas

 

Kao i prethodnih godina, težište će biti na teže zapošljivim kategorijama lica. U ove kategorije spadaju mladi do 30 godina starosti, bez završenog srednjeg obrazovanja, stariji od 50 godina, Romi, osobe sa invaliditetom, dugoročno nezaposleni, korisnici novčane socijalne pomoći i žrtve porodičnog nasilja.

 

Većina javnih poziva i konkursa biće otvorena do 30. novembra. Rok za podnošenje zahteva za mere namenjene osobama sa invaliditetom je  31. decembar. Javni poziv za dodelu subvencija za samozapošljavanje biće otvoren do 17. maja. Rok za podnošenje zahteva potencijalnih izvođača javnih radova ističe 10. maja.

 

Zahtevi za učešće u merama podnose se nadležnim organizacionim jedinicama Nacionalne službe za zapošljavanje, prema mestu rada lica ili sedištu poslodavca. To se čini neposredno, putem pošte ili elektronskim putem.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

Sve informacije dostupne su u svakoj organizacionoj jedinici, kao i na sajtu Nacionalne službe za zapošljavanje.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM