• Nacionalna služba za zapošljavanje prilagodila rad novim okolnostima

    Nakon završetka vanrednog stanja, Nacionalna služba za zapošljavanje prilagodila je svoj rad novonastalim okolnostima.   „To smo učinili kako bismo na što efikasniji način izašli u susret korisnicima usluga“, saopštila je Nacionalna služba za zapošljavanje.   Lica koja traže zaposlenje, od ponedeljka, 11. maja, mogu elektronskim putem da izvrše prvu prijavu na evidenciju, i podnesu […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Nacionalna služba za zapošljavanje prilagodila rad novim okolnostima

    Nakon završetka vanrednog stanja, Nacionalna služba za zapošljavanje prilagodila je svoj rad novonastalim okolnostima.

     

    „To smo učinili kako bismo na što efikasniji način izašli u susret korisnicima usluga“, saopštila je Nacionalna služba za zapošljavanje.

     

    Lica koja traže zaposlenje, od ponedeljka, 11. maja, mogu elektronskim putem da izvrše prvu prijavu na evidenciju, i podnesu zahtev za ostvarivanje prava na novčanu naknadu za slučaj nezaposlenosti. Na taj način mogu da podnesu i zahtev za izdavanje uverenja iz evidencije o nezaposlenosti i završe obuku „Put do uspešnog preduzetnika“.

     

    Pročitajte još: Projektni biro „Arcadia“ iz Zrenjanina raspisao konkurs za posao

     

    Poslodavci imaju mogućnost da elektronskim putem prijave potrebu za radnicima, kao i da podnesu zahteve za učešće u programima aktivne politike zapošljavanja, za izdavanje mišljenja na program rešavanja viška zaposlenih i za izdavanje dozvole za rad stranca.

     

    „Svi oni koji traže posao, a kojima je zakazano redovno javljanje, u zakonski predviđenim rokovima biće obavešteni od strane zaposlenih u nadležnim filijalama NSZ o narednom zakazanom terminu za javljanje. Biće obavešteni elektronskim putem ili putem telefona“, navodi NSZ.

     

    Neposredan prijem klijenata obavljaće se isključivo u situacijama kada ne postoji mogućnost podnošenja zahteva elektronskim putem i u oblastima rada gde je neposredna komunikacija neophodna. A sve to uz obaveznu primenu i poštovanje svih propisanih epidemioloških mera.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija